Με αφοπλιστική ειλικρίνεια ενημερώθηκε το Πανελλήνιο από τον Υποναύαρχο ΛΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ Γιάννη, Διευθυντή του Κλάδου Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Λιμάνι του Ηρακλείου μετά την πρόσδεση σε αυτό του πλοίου με τα εκρηκτικά , κατόπιν προφανώς εισήγησης του ιδίου και εντολής του Αρχηγείου Λ.Σ.

Ήταν τόσο ενθουσιασμένος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της υπόθεσης κατάσχεσης φορτηγού πλοίου σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ...ομολόγησε ότι «…Το Λιμενικό Σώμα απασφάλισε μια κινητή βόμβα που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες για τους ανθρώπους και το θαλάσσιο περιβάλλον» (Βλέπε: https://www.youtube.com/watch?v=4x5EyOTSkkc ή in.gr 10-1-2018, 17:18)


Ποιος μπορεί να διαφωνήσει με τον υποναύαρχο του Λιμενικού Γιάννη Αργυρίου;

Περί αυτού δεν πρόκειταιαφού ένα πλοίο με 29 εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικά (410 τόνοι;) και 11  δεξαμενές αποθήκευσης και μεταφοράς αερίων -όπως αναφέρεται στην συνέντευξη τύπου του Υπουργείου- οδηγήθηκε σε μη επιτρεπόμενο χώρο και μέσα στον ιστό μιας πόλης  175.000 κατοίκων;

Δεν γνωρίζουμε αν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές επέμβουν προκειμένου εξετασθούν οι ευθύνες αυτών που αποφάσισαν, ενώ  -όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι-  είχαν πληροφόρηση για την επικινδυνότητα του φορτίου…

Πάντως είναι ίσως η πρώτη φορά,  που ανώτατος κρατικός λειτουργός παραδέχεται δημοσίως, ότι απασφάλισε μια  κινητή μάλιστα βόμβα….

Ευτυχώς που ο Λαός του Ηρακλείου έδειξε … ψυχραιμία και δεν κατέφυγε στα καταφύγια της πόλης και στις κορφές του Ψηλορείτη … 

ΑΠΑΙΤΕΙ  ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΡΤΊΟΥ για να γλυτώσουν από τον ΑΜΕΣΟ κίνδυνο.. που κάποιοι τους φόρτωσαν..

Δεν γνωρίζουμε, αν ο συγκεκριμένος και τόσο… καταρτισμένος, καθώς φαίνεται, αξιωματικός έχει ενταχθεί στη λίστα «τρομοκρατών» κατά του νυν εκτελούντα χρέη αρχηγού, ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες τον συμπεριλαμβάνουν   στα «αγαπημένα» παιδιά….κάποιων από την  πολιτική ηγεσία….

Πως αλλάζουν οι καιροί…..

Το θέμα αγαπητοί φίλοι,  είναι πολύ απλό:  Συνδυασμός           Βουνού, Νησιών και πορεία με κατεύθυνση για  Πρώτη Φορά ……

(Συγνώμη  το άφησα  κενό… γιατί έχω μπερδευτεί…… και δεν μπορώ να διακρίνω… προς τα πού δείχνει η πυξίδα, αφού γυρίζει σαν τρελή: Πάνω, Κάτω, Αριστερά, Δεξιά  ..
 Θα ψάξω  να βρω κανένα   αστρολάβο .. ή να ρωτήσω τον Ντάϊσεμπλουν ….και τότε αφού σιγουρευτώ για την κατεύθυνση,  θα το συμπληρώσω…) 

Δεν γνωρίζουμε επακριβώς , πως θα αντιδράσουν και αν επικρατήσουν κάποιοι  από τους υποψήφιους «δελφίνους» που είναι:
 είτε έντονα ψιλοΚαμμένοι το τελευταίο διάστημα
είτε παρουσιάζονται με το  χαμογελαστό  πρόσωπο του καλού γείτονα
είτε ως γαλαντόμα  παλληκάρια από το Αϊβαλή με ένα ντορβά ασήμι και χρυσάφι….

Όλοι θα πρέπει να έχουν υπόψη τους, ότι οι λιγομίλητοι ως και εγγαστρίμυθοι δελφίνοι (μμμ), που ξέρουν να καλύπτουν πολύ καλά τα νώτα τους  ξεκινώντας την επίθεσή τους από ψιλέςΡαχούλες είναι οι πιο επικίνδυνοι να επικρατήσουν….

Παρά το γεγονός ότι οι  διακηρύξεις του Υπουργού για την εισαγωγή του θεσμού  leasing για την νηολόγηση πλοίων γίνονται πραγματικότητα, δεν είμαστε σίγουροι για το αν ο θεσμός αυτός θα ισχύσει και για τις βάρκες ….

Σε κάθε περίπτωση, κάποιοι από τους πολλούς ναυάρχους καπεταναίους που θα αποτελέσουν σε λίγο παρελθόν για το Λ.Σ., θα βρουν τρόπο να βολευτούν με καμιά παλιά ξύλινη ….βάρκα…

Όχι δεν έχουμε πρόσφατα στοιχεία για τα ιχθυαποθέματα στους  παραδοσιακούς  αλιευτικούς τόπους όπως η Εύβοια και ο Παγασητικός, τα Δωδεκάνησα και ο Μεσσηνιακός κ.λ.π. 

Αυτό που ίσως μετανιώσουν, είναι ότι μέχρι σήμερα σαμποτάριζαν κάθε ενέργεια για την απόδοση του  εφάπαξ, προκειμένου τιμωρηθούν  οι αποστρατευθέντες πριν από τους ίδιους….

Τώρα η σειρά τους…

Επίσης σειρά είναι και για το προσωπικό του Λ.Σ.:
- να «απασφαλίσει»,
-να καταδικάσει συμπεριφορές και πρακτικές που δεν αρμόζουν στην ιστορία του Σώματος.., ---να διεκδικήσει την επίλυση των καθημερινών έντονων προβλημάτων, που δημιούργησε η αδιαφορία, και η ακολουθούμενη πολιτική από την  πολιτική και στρατιωτική ηγεσίας του Σώματος..

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Παρακαλούμε πολύ μην ταράσσετε την ησυχία των συνδικαλιστικών ενώσεων, αφού από την εξέλιξη πρόσδεσης του πλοίου στο Ηράκλειο και η εκφόρτωσή του από εντελώς ανειδίκευτους λιμενεργάτες δεν έθεσε σε κίνδυνο άλλους εργαζόμενους π.χ Λιμενικούς στο λιμάνι…. παρά μόνο τους λιμενεργάτες…