Ακούγοντας και διαβάζοντας την συνέντευξη Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, κ. Χρήστου Λαμπρίδη στην ραδιοφωνική εκπομπή «Αντίσταση κατά της αρχής» (τι ειρωνεία….) την 10-1-2018 αντιληφθήκαμε ότι βρέθηκε η λύση για την διαχείριση των άλλων μεγάλων λιμανιών της χώρας……

Η κυβέρνηση δεν προχωρά σε πωλήσεις αλλά σε …..παραχωρήσεις συγκεκριμένων δραστηριοτήτων των λιμανιών

«..σύμφωνα και με την συμφωνία της Κυβέρνησης με τους θεσμούς, να προβεί σε παραχωρήσεις συγκεκριμένων δραστηριοτήτων του κάθε λιμένα σε επενδυτές μέσω Συμβάσεων Παραχωρήσεων….»

Για τι εμένα όλα αυτά μου θυμίζουν τη λαϊκή ρήση  για τους καλόγερους και την νηστεία τους ότι «…… βαφτίζουν το κρέας ….ψάρι…»
Δηλαδή παραχωρούμε όχι όλο αλλά δραστηριότητες σε ένα  λιμάνι,  ας πούμε τις πιο κερδοφόρες ….. που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον επενδυτών……
Όχι θα φορτώναμε στους επενδυτές μη κερδοφόρα τμήματα και δραστηριότητες των  λιμανιών…
Δεν μας είπαν για πόση  χρονική  διάρκεια θα γίνονται αυτές οι παραχωρήσεις;
Εμείς ….απλά ρωτάμε……
Πάντως ένα  πράγμα είναι γεγονός:
 Ακόμη και στην περίπτωση που θα παραχωρούνται τα δικαιώματα χρήσης για συγκεκριμένες δραστηριότητες στα λιμάνια  για 50 ή 100 χρόνια,  ΟΧΙ.. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ…..

Λίγο το έχετε με όλα αυτά, να  σου ξυπνάνε μέσα σου  επαναστατικές αναμνήσεις από  τα άσματα του Βασίλη Παπακωνσταντίου, και από την άλλη τα λιμάνια να μην  πωλούνται αλλά απλά παραχωρούνται για μερικές δεκάδες χρόνια…..
Βέβαια όπως τόνισε ο κ. Γενικός σε σχετική ημερίδα στο Ηράκλειο την 17-1-2018,  τα δύο μεγάλα και πλέον προσοδοφόρα λιμάνια  του Πειραιά και Θεσσαλονίκης «αποκρατικοποιήθηκαν» ….
Τώρα τι διαφορά μπορεί να έχει η αποκρατικοποίηση από μια παραχώρηση χρήσης χώρων λιμένων για 50 ή 100 χρόνια για τα υπόλοιπα λιμάνια,  δεν το πολυκαταλαβαίνω….
Νιώθω όμως περήφανος που έχουμε μια κυβέρνηση, που λέει για μια ακόμη φορά την αλήθεια κατάματα …
Τώρα αν ουσιαστικά στην πράξη το Υπουργείο δουλεύει συστηματικά καθυστερώντας κάθε εξέλιξη  για την  αποτελεσματική διαχείριση των λιμανιών προς όφελος της οικονομίας της χώρας.. τώρα αυτό αποτελεί απαρχή για νέες ….συζητήσεις μεταξύ των συμβούλων του Υπουργού, Υφυπουργού, Γενικών κ.λ.π.
Προτείνω, για την άμεση και ιδεολογικά τεκμηριωμένα επίλυση του θέματος, την συγκρότηση μιας τριμελούς επιτροπής…. αποτελούμενης από πέντε μέλη
Καλημέρα σε όλους εσάς,
που παρά το γεγονός ότι σας έχουν επιβάλει …. παρατεταμένη νηστεία…, δεν έχετε τίποτα να σας  βαφτίσει ο καλόγερος….