Σας παραθέτουμε κείμενο αναγνώστη μας που παραλάβαμε στο Email : limenikanea1@gmail.com 

Διαβάζοντας το άρθρο σας περί διαμνημονεύσεων στελεχών που υπηρετούν στα πλωτά του Λ.Σ θα ήθελα να σας τονίσω ότι είναι ανώφελο να χτυπάς μια πόρτα όταν ο ένοικος της κατοικίας είναι κουφός.Το θέμα της εθιμοτυπίας στο Λ.Σ. είναι τόσο πολύπλοκο και συνάμα τόσο θλιβερό που δημοσιεύματα του τύπου «διαμνημονεύσεις σε στελέχη που υπηρετούν σε πλωτά του ανατολικού αιγαίου »  προκαλεί μόνο μειδίαμα .
Στο Λ.Σ. οι προβλεπόμενες διαμνημονεύσεις απονέμονται μετά από πολλά χρόνια.Υπάρχουν περιπτώσεις που αρκετοί δικαιούχοι τις λαμβάνουν εώς και τέσσερα (04) χρόνια μετά της ημερομηνίας εκδόσεως τους.Το γραφικό της υπόθεσης είναι ότι κάθε στέλεχος είναι υποχρεωμένο να αγοράσει την μετάλλιο της διαμνημόνευσης, το οποίο θα το προσαρμόσει στην στολή του κάτω από 10 φορές τον χρόνο προκειμένου να παραστεί σε κάποια εκδήλωση με τα προβλεπόμενα διακριτικά.

Αντικειμενικά όμως η πραγματική αξία των διαμνημονεύσεων έχει απαξιωθεί .Παλαιότερα ,τις διαμνημνεύσεις τις λάμβανε κάποιος ο οποίος είχε κάνει κάποιο ανδραγάθημα σε μάχη ή διάσωση,κάποιος που είχε λάβει μια παιδεία ανωτέρου επιπέδου, κάποιος τέλος πάντων που έκανε μια εξαίρετη πράξη εις όφελος της κοινωνίας. Πλέον ,Από το βαθμό του υποπλοιάρχου αρχίζουν οι διαμνημονευσεις και οι σταυροί των ταγμάτων να πέφτουν βροχή άνευ έργου καί αιτίας!

Πρέπει λοιπόν εσείς πάνω από όλα σαν ΠΕΑΛΣ να θέσετε το θέμα της αξιοκρατικής απόδοσης των διαμνημονεύσεων σε ΟΛΑ τα στελέχη που αποδεδειγμένα είναι στην πρώτη γραμμή ,Σε στελέχη που κάθε βράδι εκτελούν ποσειδώνιο με μεγάλη επικινδυνότητα  ,στους διασώστες των σούπερ πούμα που σώζουν συνανθρώπους μας ,στα στελέχη ασφαλείας που βγάζουν περισσότερες υποθέσεις από την ΕΛΑΣ,σε ΜΥΑ-ΚΕΑ που είναι η αιχμή του δόρατος του σώματος.... κ.ο.κ.

Κλείνοντας ,πιστεύω ότι στη σημερινή πραγματικότητα , εφόσον η πολιτεία δεν δύναται να ανταμείψει οικονομικά τις υπηρεσίες των στελεχών «πρώτης γραμμής» θα πρέπει τουλάχιστον να τους γεμίζει το αριστερό σκέλος της στολής τους με παράσημα.
           Α.π.