Είναι αλήθεια ότι ως πολίτες εύκολα καταδικάζουμε, εύκολα πετροβολούμε αυτούς που δεν μας ικανοποιούν τα θέλω μας έστω και αν αυτά αντίκεινται στο κοινό συμφέρον…

Είναι αλήθεια ότι οι συνδικαλιστές γενικότερα αλλά και στο χώρο μας έχουν δημιουργήσει στο πέρασμα του χρόνου όχι τόσο θετική εντύπωση για πολλά θέματα και τακτικές που ακολουθούν, αφού πλειοδοτούν ο κομματισμός, το συμφέρον της παράταξης, η προσωπική εξυπηρέτηση, η έλλειψη οράματος και στόχων …. 


Είναι αλήθεια ότι έχουμε συνδυάσει πολλές φορές τα αιτήματα του προσωπικού να εξετάζονται ξεχωριστά από τα θέματα που αφορούν την καλύτερη και σύγχρονη οργάνωση του φορέα που το προσωπικό υπηρετεί, ενώ στην πράξη αυτό πάντα προσδίδει υπεραξία στην επίτευξη των συνδικαλιστικών στόχων που πρέπει να συμβαδίζουν με την αντίστοιχα επιτυχή οργάνωση στην περίπτωσή μας του Λ.Σ.. 

Είναι λίγες οι περιπτώσεις πού συνδικαλιστές έχουν σημαντική θέση ευθύνης στην διοίκηση του φορέα και παράλληλα με τις συνδικαλιστικές επιτυχίες και προβολές, να παράγουν εξίσου σημαντικό έργο και ως δημόσιοι λειτουργοί από την θέση ευθύνης που τους εμπιστεύθηκε η πολιτεία. 

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διάβασα για τη στάση και είδα την ανακοίνωση του Προέδρου της ΠΕΑΛΣ Πλοιάρχου Λ.Σ. ΠΑΣΣΑΚΟΥ Σ. και Διοικητή της ΑΕΝ στα Χανιά. 

Απέδειξε ότι είναι σε μία σχολή που προσφέρει σπουδαίο έργο στην επιμόρφωση και κατάρτιση των ελλήνων ναυτικών έχοντας βαθειά γνώση όχι μόνο των θεμάτων της σχολής αλλά και όλων των θεμάτων της εκπαίδευσης. 

Παρόλο που άλλες σχολές ΑΕΝ έχουν μεγαλύτερες ανάγκες έχει κατορθώσει και έχει εξασφαλίσει - μέσω των Π.Ε.Π.- για την βελτίωση των υποδομών της ΑΕΝ Χανίων 2,5 εκατ. Ευρώ. 

Δεν νομίζω ότι ανάλογη επιτυχία θα βρούμε σε άλλους ένστολους διοικητές σχολών ΑΕΝ, τους οποίους μάλιστα δεν βαρύνει και το βάρος των υποχρεώσεων του Προέδρου μιας απαιτητικής συνδικαλιστικής ένωσης όπως είναι η ΠΕΑΛΣ. 

Βέβαια αυτό που είναι εξοργιστικό είναι η εγκληματική θα λέγαμε ανικανότητα στην ανάδειξη του έργου που επιτελείται στο χώρο της εκπαίδευσης των ναυτικών όπου σημαντική συμβολή έχουν στην διαμόρφωση των προγραμμάτων οι διοικητές αξιωματικοί Λ.Σ…. 

Δεν γνωρίζουμε ποιοι δεν θέλουν να προβάλλεται αυτή η προσπάθεια… 

Κανένας δεν μπορεί να κατανοήσει γιατί δεν προβάλλεται στην ελληνική κοινωνία αυτό το έργο από την πολιτική και στρατιωτική Ηγεσία.. 


Δηλαδή έπρεπε να βγάλει ανακοίνωση ο κ. ΠΑΣΣΑΚΟΣ για να αναδειχθεί ότι διατίθενται στις ΑΕΝ (2016-2021) για την πρακτική εξάσκηση (Α ‘ θαλάσσιο εκπαιδευτικό ταξίδι) των σπουδαστών το ποσό των 27,5 εκ. ευρώ; 

Ή ακόμη από τον κ. ΠΑΣΣΑΚΟ θα πρέπει να μάθει η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ότι για την «υποστήριξη του συστήματος ναυτικής εκπαίδευσης των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τη συναφή ενωσιακή νομοθεσία (2016-2021), π/υ 13,8 εκ. ευρώ για την οποία αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να εκδοθεί σχετική ένταξη με την οποία θα καλύπτεται, κυρίως, το κόστος ωρομισθίων καθηγητών των Α.Ε.Ν.» 

Διερωτάται κανείς πως είναι δυνατό, να καλλιεργηθεί κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των συντελεστών και φορέων στον κρίσιμο τομέα της Εκπαίδευσης των Ναυτικών, αν δεν υπάρχει κοινή προσπάθεια και ένωση των δυνάμεων όλων για το καλύτερο αποτέλεσμα; 

Σε αυτό η ειλικρινής και χωρίς σκοπιμότητες ενημέρωση δεν διαδραματίζει τον πρώτο ρόλο; 


Θα τα αφήνουμε στην τύχη ή στο φιλότιμο ενός άξιου και καταρτισμένου αξιωματικού, που στην περίπτωσή μας είχε την «δυνατότητα» να δημοσιεύσει δυνατότητα που όμως δεν έχουν άλλοι αξιωματικοί.. 


Όχι τίποτε άλλο διακηρύτουν  κάποιοι ότι στηρίζουν την ανάπτυξη της ναυτιλίας μας…. 

Καλημέρα σας 

Και… περαστικά μας