Βίντεο , άρθρα , ηχητικά αναφορικά με τους Τούρκους που περισυλλέγουν μετανάστες ή απωθούν , κάνουν απόνερα σε βάρκες , παρενοχλούν σκάφη της Ελληνικής Ακτοφυλακής και άλλα .Ειλικρινά αναρωτιόμαστε μετά απο 2 δεκαετίες τι νόημα έχουν πλέον αυτά τα βίντεο.

Σχεδόν 20 χρόνια  άλλοτε θεατές άλλοτε πρωταγωνιστές ή συμπρωταγωνιστές ή κομπάρσοι   σε ένα σήριαλ που έχει μόνο ένα επεισόδιο ,πάντα το ίδιο , και που  ως να είναι επανάληψη το βλέπουμε - μας το δείχνουν κάθε μέρα .

Εκατοντάδες αποσπάσεις κουρασμένου πλέον προσωπικού και ταλαιπωρημένων επιχειρησιακών μέσων , φόρτος εργασίας και υπολειτουργία των λιμενικών αρχών που μειώνεται το προσωπικό τους και τα επιχειρησιακά τους μέσα λόγω των αποσπάσεων , υπολειτουργία των λιμενικών άρχων του ανατολικού Αιγαίου σε ότι αφορά λοιπές αρμοδιότητες τους .

Σε πολίτικο δε επίπεδο

από πλευρά Ελλάδας -Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τουρκιας , 20 χρόνια  , τα ίδια λόγια κάθε μέρα  , καμιά σοβαρή προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος , ίδια πολιτική ,ίδιες επαναλαμβανόμενες πρωτοβουλίες , στάσιμη κατάσταση .

Η μόνη αλλαγή που είδαμε σε αυτό το πολυπαιγμενο  σίριαλ  του ενός ίδιου επεισοδίου δυστυχώς ήταν η συμμετοχή του Σύριζα που μπορεί να  ήταν ρόλος guest star , η ζημιά όμως που έκαναν οι πολιτικές του και στο ζήτημα του μεταναστευτικού, με το πρώτο επεισόδιο να έχει τίτλο "Καλώς ήλθατε, περάστε" και το ΛΣ να μετατρέπεται κάτι σαν ΡΕΣΕΠΙΟΝΙΣΤ στο ξενοδοχείο σύριζα , είναι όπως φαίνεται και αδιόρθωτη και την πληρώνουμε ακριβά σε όλα τα επίπεδα με τους νησιώτες να σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος .

Και μπορεί στην εποχή των επαναλήψεων του ίδιου επεισοδίου με guest star όμως το Σύριζα, το σκηνικό και το βασικό σενάριο να μην άλλαξαν,  άλλαξε όμως ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτό , καθώς οι δεκάδες μετανάστες που επί χρόνια βλέπαμε ......έγιναν εκατοντάδες και τα δεκάδες στελέχη ΛΣ,  εκατοντάδες .....ενώ δεν ήταν μια η φορά που ακούσαμε να λέγεται για τους  διασώστες  κατά γενική ομολογία λιμενικούς, για άλλη μια φορά από επίσημα χείλη του Σύριζα , αυτή τη φορά λίγες ώρες πριν τις εκλογές ,  ότι εξαιτίας της έλευσης του  ΣΥΡΙΖΑ το 2015 από εν δυνάμει δολοφόνοι μετατράπηκαν τα στελέχη ΛΣ σε διασώστες και οτι με την πιθανότητα έλευσης της ΝΔ θα επανέλθουν τα στελέχη ΛΣ στην πρότερη κατάσταση..

Δυστυχώς ακόμα και σήμερα από τα έδρανα ,ευτυχώς , της αντιπολίτευσης που για τις πολιτικές τους , τους κάθισαν οι πολίτες ,  επιμένουν,  με τη νεολαία σύριζα μόλις πριν λίγες ημέρες να δημοσιεύει δελτίο τύπου που μεταξύ άλλων αναφέρει

"Καλούμε όλους τους/τις αλληλέγγυους/-ες, τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, τους νέους και τις νέες, και όλους τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν στο πλάι των προσφύγων και μεταναστών με ανθρωπιά και αλληλεγγύη.

Να μπει ένα τέλος στην Ακροδεξιά κατηφόρα.
Με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες θα ζήσουμε μαζί!"

Το κακό είναι ότι αυτό το επεισόδιο στο Αν. Αιγαίο θα το βλέπουμε για πολλά ακόμα χρόνια και στο μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι να ξαναδούμε το επεισόδιο πριν Σύριζα δηλαδή ίδιο σκηνικό -σενάριο αλλά λιγότερους μετανάστες κι επομένως   λιγότερα στελέχη ΛΣ και επιχειρησιακά μέσα .

Σε ότι αφορά το  ΛΣ που έχει και το μεγαλύτερο βάρος αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης στην πλάτη του, μπορεί να φαίνεται ότι το φως εμφανίζεται και πάλι στο τούνελ αλλά ένα μικρο κι αμυδρό και άποψή μας είναι ότι λόγω όσων κληρονομήσαμε...... θα αργήσει πολύ να δυναμώσει .


ΕΝΔΟΛΙΜΕΝΙΚΟΣ...