Το είδαμε και αυτό.

Στις μέρες μας, που οι ειδήσεις μέσω του Διαδικτύου μεταδίδονται αστραπιαία, κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει το προσωπικό του Λ.Σ. αλλά και την κοινωνία για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι ένα Συνέδριο, το οποίο συνήθως  αποτελεί  σταθμό στη δράση μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Πάντα για ένα Οργανισμό, το συνέδριο αποτελεί αφορμή για επικοινωνία με  την διενέργεια ενός ανοικτού δημόσιου δημοκρατικού διαλόγου τόσο με τα μέλη του όσο και με την Ελληνική κοινωνία.

Δεν γνωρίζουμε, αν διατυπώθηκε κάποια πλατφόρμα αιτημάτων και διεκδικήσεων στο Συνέδριο, που έγινε σε 4άστερο Ξενοδοχείο της Αθήνας, ούτε αν κλήθηκαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων με κοινό διεκδικητικό πλαίσιο.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι μια  δευτεροβάθμια οργάνωση με κοινωνική δράση οφείλει να ενημερώνει τα απλά μέλη για το τι κάνουν οι εκλεγμένοι από αυτά  εκπρόσωποί των εκπροσωπώντας τα συμφέροντά τους.

Επίσης γνωρίζουμε,  ότι εφόσον μια Οργάνωση με την δράση της επηρεάζει όχι μόνο τα μέλη της υπό την στενή έννοια αλλά και το σύνολο του προσωπικού του Λ.Σ., οφείλει η δράση της να διαφανής και να εκτίθεται στην δημόσια  κρίση.

Μην μας πει κανείς, ότι επρόκειτο για καθαρά Οργανωτικό Συνέδριο, γιατί και στα συνέδρια αυτά συνήθως υπάρχει διεκδικητικό πλαίσιο. Άλλωστε τις περισσότερες φορές η αλλαγή προσώπων στις Διοικήσεις και  ιδιαίτερα συνδικαλιστικών Οργανισμών, σηματοδοτεί ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΔΡΑΣΗΣ, ΝΕΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ.

Δεν πρέπει να ενημερωθούν τα στελέχη του Λ.Σ. τι ήταν αυτό που επέβαλε την αναδιάρθρωση στην διοίκηση της Ομοσπονδίας; Δεν πρέπει να διαμορφώσουν γνώμη, ώστε αυτή να την εκφράσουν  στις εκλογές των κατά τόπους Ενώσεων;

Η Ομοσπονδία   που έχει ιδρυθεί με κόπους και θυσίες στις οποίες έχουν πρωτοστατήσει τα στελέχη του Λ.Σ., όλοι συμφωνούμε, ότι δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση Σωματείο που υπάρχει μόνο στα χαρτιά και στους διαδρόμους.

Όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ένα Συνέδριο είναι σοβαρή υπόθεση και όχι ένα παιχνίδι σκοπιμοτήτων. Δεν γίνεται  Συνέδριο για να αποφασισθεί  κάθε φορά  ποιος θα κάνει την «μάννα» στο παιχνίδι.

Αυτού του είδους αντιμετώπιση συνήθως οδηγεί σε ανούσιες προσωπικές αντιπαραθέσεις κυρίως για αξιώματα και όχι σε αντιπαράθεση ιδεών και απόψεων.

Το συνέδριο αποτελεί την ανώτατη μορφή  συνδικαλιστικής έκφρασης, σύνθεσης και λήψεις αποφάσεων για ένα Δευτεροβάθμιο Συνδικαλιστικό  Φορέα.

Η διαφάνεια και εξωτερίκευση στα μέλη και την κοινωνία των αποφάσεων ενός συνεδρίου αποτελεί   θεμελιώδη παράγοντα για την επιτυχή υλοποίηση των αποφάσεών του.

 

Σήμερα όλοι θα πρέπει να κατανοήσουν, ότι η εποχή που κάποιοι «καμώνονταν» ότι διεκδικούν και κάποιοι άλλοι «καμώνονταν» ότι φοβούνται, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

limenikanea.gr