Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή ( 11/12/20) ο ν. 4760, ο οποίος μεταξύ των θετικών άλλων διατάξεων περιλαμβάνει και διάταξη (άρθρο 34) που αναφέρεται σε «ρυθμίσεις σταδιοδρομίας» που αφορούν αποστράτους Αστυνομικούς και Πυροσβέστες, αλλά και των μελλοντικών της κατηγορίας αυτής.

Σημειώνεται ότι σχετική ρύθμιση είχε προωθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση , (3/5/19), εξαιρώντας Αστυνομικούς και Πυροσβέστες, παρά τις προσπάθειες του Βουλευτή Δράμας Δημήτρη Κυριαζίδη και του Βουλευτή Έβρου και πρώην αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημοσχάκη, όπως συμπεριληφθούν και οι ανωτέρω.

Ένα από τα ζητήματα-εκκρεμότητες που συζητήθηκαν κατά τις συναντήσεις των προαναφερόμενων πολιτικών, με τον ενεστώτα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη ήταν και το προαναφερθέν ζήτημα, καταθέτοντας και σχετική εισήγηση, ως συντάχθηκε από τον πρώην Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Αστυνομικών κ. Μουντζούρη Σωτήριο από Λάρισα.

Όπως σημειώνει ο κ. Δημήτρης Κυριαζίδης ο οποίος γνωστοποίησε την θετική αυτή εξέλιξη με δημόσια ανάρτηση του στο fb "Οφείλω να αναγνωρίσω για μια ακόμη φορά τη διαχρονική θετική συμβολή του Υπουργού στην επίλυση δικαίων αιτημάτων των Αστυνομικών".


Τέλος με την διάταξη δίδεται προθεσμία τριών (3) μηνών στους επιθυμούντες να κάνουν χρήση αυτής.

Άρθρο 34

Ρυθμίσεις σταδιοδρομίας

Απόφοιτοι της Σχολής Αξιωματικών (Σ.Α.Ε.Α.) και του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.) της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και της Σχολής Αξιωματικών και της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι τέθηκαν σε αποστρατεία με τον βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή ή Αντιπυράρχου, αντίστοιχα, ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους στον βαθμό του Αστυνόμου Α' ή του Επιπυραγού, έχοντας συμπληρώσει τριακονταπενταετή συντάξιμη υπηρεσία ή καταληφθεί από το όριο ηλικίας του βαθμού τους, ή λόγω σωματικής ανικανότητας, προάγονται στον βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή ή του Πυράρχου, αντίστοιχα, εφόσον υποβάλλουν αίτηση στην αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου τους, εντός τριών (3) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, χωρίς να γεννώνται για αυτούς συνταξιοδοτικά ή άλλα οικονομικά δικαιώματα.

limenikanea.gr