«Μπαράζ» αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) η απόφαση του υπουργείου Εργασίας να τοποθετήσει ιδιώτη project manager στο υπερταμείο ασφάλισης, προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» η απονομή 300.000 εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες του enikonomia.gr ο τεχνοκράτης που θα αναλάβει τον «καυτό» θώκο θα προχωρήσει σε λειτουργικές βελτιώσεις και νομοθετικές παρεμβάσεις που θα επιταχύνουν τον ρυθμό έκδοσης των συντάξεων.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι στο υπερταμείο ασφάλισης που βλέπουν αρνητικά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, θεωρώντας ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο και δεν λύνεται χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις, όπως είναι η ενίσχυση του ταμείου με έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων (ΕΤΕΑΠ, ΤΑΥΤΕΚΩ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ) από τον e-ΕΦΚΑ δεν λείπει ο Project Manager, αλλά οι υπάλληλοι και τα τεχνικά μέσα. Το σωματείο επισημαίνει ότι το 2020 συνταξιοδοτήθηκαν 557 εργαζόμενοι, ενώ το 2021 αναμένεται ακόμη μεγαλύτερος αριθμός. Υπογραμμίζει δε ότι «χιλιάδες εργαζόμενοι από πλευράς τεχνολογικού εξοπλισμού βρίσκονται στην «λίθινη εποχή» και προσπαθούν να ανταποκριθούν στα «βουνά» των υποθέσεων που τους ανατίθενται». Τέλος, κάνουν λόγο για χάος που έχει προκληθεί από τις διαδοχικές ενοποιήσεις, οι οποίες αντί να διευκολύνουν το έργο τους, το δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr