«Κύριε Μητσοτάκη, έχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο. Δεν περίμενα, όμως, ποτέ ότι θα φτάνατε στο σημείο να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος. Τον πιάνετε σήμερα» είπε σε δευτερολογία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ. Ούτε μετοχές που δεν έχω, ούτε καταθέσεις που δεν έχω. Αφήστε αυτές τις αθλιότητες, τα ψέματα, τα fake news. Δεν ντρέπεστε λιγάκι, τα fake news που χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα χρόνια; Δεν ντρέπεστε λιγάκι;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.


Όπως ανέφερε, είναι έντεκα χρόνια αρχηγός κόμματος και τεσσεράμισι χρόνια πρωθυπουργός. «Δεν μπήκα στην πολιτική ζωή του τόπου για να γίνω πλούσιος, δεν έγινα πλούσιος και δεν ανήκω σε μια πολιτική οικογένεια η οποία δεν έκανε καμιά άλλη δουλειά μόνο πολιτική και είναι ζάπλουτη κ. Μητσοτάκη. Είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ και για τους πολλούς σε μένα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως «είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και τρία χρόνια έχω συνεργάτιδα την κ. Παναγοπούλου. Είναι γνωστό σε όλους ότι φιλοξενήθηκα τον Αύγουστο στο σκάφος της. Εάν μου ζητούσατε θα σας έστελνα εγώ φωτογραφίες, έβγαλα και σέλφι με το προσωπικό. Βάζετε το παρακράτος σας να υποκλέπτει προσωπικές μου στιγμές. Είναι ντροπή σας» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Εγώ δεν εχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο» συνέχισε ο πρωθυπουργός, που διερωτήθηκε: «Πιστεύετε ότι θα κερδίσετε μεταφέροντας το επίπεδο της πολιτικής σε επίπεδο Στέφανου Χίου; Συνεχίστε, μας κάνετε δώρο» είπε. «Από τον Αύγουστο του 2018 κάνετε τυμβωρυχία κι έτσι νομίζετε ότι θα αλλάξετε την ατζέντα πηγαίνοντας στις εκλογές. Το ίδιο επιχειρήσατε να κάνετε και με τον Πολάκη. Δεν πάθατε κανένα σοκ για τον συνεργάτης σας που καταδικάστηκε για παιδεραστία» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Απάντηση Μητσοτάκη

«Βάζατε τα άθλια έντυπά σας, τα οποία χρηματοδοτούνται ευθέως από τους διαπλεκόμενους που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου, να χτυπάνε τη σύζυγό μου, και ξαφνικά ανακαλύψατε τις οικογενειακές ευαισθησίες. Και επειδή όλοι έχουμε παιδιά και όλοι έχουμε την οικογένεια πάνω από όλα, μην πηγαίνετε τη συζητηση εκεί» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάμπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία της, έκανε δουλειές στη χούντα. Αν ήσασταν τόσο κουρασμένος, όπως είπε η κ. Παναγοπουλου, είχατε δικαίωμα να πάτε (διακοπές), αλλά όχι να το κρύψετε. Το κρύψατε γιατί έγινε 25 ημέρες μετά το Μάτι. Θα σας έκραζαν όλοι. Ας μην πούμε σε ποιους κάνετε ρουσφέτια στον ΟΠΑΠ, στους κολλητούς και φίλους σας καθ' υπόδειξη του κ. Φλαμπρουράρη» υποστήριξε.

«Προερχόμαστε από διαφορετικές οικογένειες, έχουμε διαφορετικές ιστορίες. Έχω ζήσει την πολιτική από μικρός. Πράγματι, η οικογένειά μου εξορίστηκε στη χούντα. Άλλοι όμως έκαναν δουλίτσες στη χούντα» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.