Από Κανάλη σε Κανάκη η αλλαγή Διοίκησης στο Λιμεναρχείο Βόλου

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου με τον απερχόμενο Λιμενάρχη κ. Κανάλη να ευχαριστεί τους μέχρι χθες συναδέλφους του για το καλό κλίμα συνεργασίας.

«Σε αυτά τα 5 χρόνια αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις και γίναμε μια οικογένεια. Στο έργο σας δείξατε ήθος, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματικότητα. Δεν διστάσετε ποτέ, ακόμα και όταν τα μέσα που διατέθηκαν ήταν πενιχρά, να αντιμετωπίστε κάθε πρόκληση», ανέφερε χαρακτηριστικά και ευχήθηκε καλή δύναμη στον νέο Λιμενάρχη Χρήστο Κανάκη.

Ο κ. Κανάκης, από την πλευρά του, δήλωσε χαρούμενος για το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα γνώριμο περιβάλλον. «Με τους συναδέλφους μας ενώνουν κοινές σκέψεις, βαθιά πίστη και αφοσίωση στο καθήκον», σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι αντικειμενικές δυσκολίες δεν πρέπει να αποτελέσουν λόγο για τη μη εκτέλεση του καθήκοντος.
Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ο λιμένας Βόλου είναι ο τρίτος σημαντικότερος στην χώρα και το Λιμεναρχείο Βόλου εκτείνεται έως τον νομό Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την συνεργασία των αστυνομικών αρχών, της πυροσβεστικής, των στρατιωτικών αρχών και των εθελοντικών ομάδων.


Σημαντική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο απερχόμενος διοικητής της 4ης περιφερειακής διοίκησης κ. Τσελίκης καθώς αφορά τις καριέρες των Μ.Κανάλη και Χρ.Κανάκη.  Πρόσθεσε ακόμη πως είναι συγκινημένος γιατί διατηρεί φιλικές σχέσεις και με τους δύο.

Με θερμά λόγια μίλησαν για τον απερχόμενο Λιμενάρχη ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας Γ. Τόλιας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Χρ. Μαρκογιαννάκης. ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Χ. Πόζογλου, αλλά και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ενώ εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι η συνεργασία και με τον νέο Λιμενάρχη θα έχει το ίδιο θετικά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι στην τελετή παραβρέθηκε μεταξύ άλλων και ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρ. Σταυριδόπουλος. «Τιμώ αυτά τα δύο στελέχη, όχι μόνο για τις γνώσεις και την εμπειρία, αλλά για τον τρόπο που βγάζουν αυτό το πράγμα προς τα έξω», σημείωσε και πρόσθεσε για τον απερχόμενο Λιμενάρχη: «Ο Μανώλης ήξερε να προσφέρει. Ο ΟΛΒ μαζί με τον Μανώλη δούλεψε αρμονικά. Σε ευχαριστώ για τη συνεργασία».

e-thessalia.gr

H ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος για την ανάληψη καθηκόντων σε 4Η ΠΕΔΙΛΣ και Κ.Λ.Βόλου .


Εκπροσωπώντας τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρά και ικανοποίηση για την ανάληψη καθηκόντων στη θέση του Διοικητή της 4Ης από τον Πλοίαρχο ΛΣ Κανάλη Εμμανουήλ όπως επίσης και στη θέση του Κεντρικού Λιμενάρχη Βόλου από τον Πλοίαρχο ΛΣ Κανάκη Χρήστο .

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα στελέχη που υπηρετούν στις υπαγόμενες Λιμενικές Αρχές της 4ης ΠΕΔΙΛΣ αλλά και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τη θέση των προϊσταμένων να καταλαμβάνουν δύο εξαίρετοι Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος που τόσο με τη μέχρι τώρα πορεία τους στο αλλά και με τη παρουσία τους τα προηγούμενα χρόνια σε νευραλγικές θέσεις στο Κ.Λ.Βόλου έδειξαν με τη στάση τους ότι πέραν της προσήλωσης στο καθήκον και την τεράστια συμβολή τους στην επίλυση προβλημάτων που κατά καιρούς προέκυψαν , είχαν ως βασικό στοιχείο της διοίκησης τους τον ανθρώπινο παράγοντα καθώς  βρίσκονταν πάντα στο πλευρό του συναδέλφου.

Είναι ιδιαίτερα σημαντική η βοήθεια που κατά καιρούς και οι δύο Αξιωματικοί παρείχαν στην Ένωση μας και γενικότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα.   

Δεν είναι βέβαια τυχαίο ότι η Ηγεσία του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ πέραν της θέσης του Κεντρικού Λιμενάρχη Βόλου έχει εμπιστευτεί και τους δυο αξιωματικούς σημαντικές και υπεύθυνες θέσεις του Σώματος στη μέχρι τώρα καριέρα τους .

Η ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος εύχεται καλή δύναμη τόσο στον νέο Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Πλοίαρχο ΛΣ Κανάλη Εμμανουήλ όσο και στο νέο Κεντρικό Λιμενάρχη Βόλου Πλοίαρχο ΛΣ  Κανάκη Χρήστο , με  την Ένωση μας να δηλώνει αρωγός στο έργο τους σε μία κοινή προσπάθεια για την εξέλιξή του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των υπηρετούντων σε αυτό .   

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον απερχόμενο Διοικητή της 4ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Τσελίκη Αλέξανδρο ο οποίος στη σύντομη θητεία του στη  4ης ΠΕΔΙΛΣ ήταν ΄΄παρών΄΄ όσες φορές  χρειάστηκε καθώς βοήθησε με τη παρουσία του και την ανθρώπινη προσέγγιση στην επίλυση των προβλημάτων που κατά καιρούς προέκυψαν.         

Για το Δ.ΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΥΡΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ               ΜΠΡΟΥΣΟΒΆΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ