Μια απίστευτη ιεροσυλία στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στην Άνδρο όπου επιχειρήθηκε από αγνώστους χτες τη νύχτα η κλοπή της εικόνας της Παναγίας Μυροβλύτισσας! Μετά από σύντομη έρευνα της αστυνομίας και του λιμενικού η εικόνα βρέθηκε πεταμένη ανάμεσα σε αναστατωμένα πράματα κοντά στην Αγία Τράπεζα!

Σύμφωνα με πληροφορίες το βάρος της εμπόδισε την κλοπή της! Όσοι ξέρουν μας είχαν πληροφορήσει από το πρωί πως δεν μπορεί με τέτοιο βάρος να πήγε μακριά. Ήταν σχεδόν αδύνατο να είχε βγει με σχοινιά από το μοναστήρι. Κάτι που αποδείχτηκε στο τέλος.

Έχουν όμως κλαπεί κειμήλια του μοναστηριού. Και κυρίως έχουν κλαπεί χρυσά τάματα προς ρευστοποίηση! Γίνεται καταγραφή από τους σοκαρισμένους μοναχούς με την βοήθεια της αστυνομίας και του λιμενάρχη.

Η κλοπή δηλώθηκε σήμερα το πρωί από τον ηγούμενο της Μονής γέροντα Δωρόθεο, όταν μπήκε στην εκκλησία βρήκε τον χώρο του ναού σε πλήρη ακαταστασία και την εικόνα να λείπει από την θέση της! Σε κατάσταση σοκ ο γέροντας ειδοποίησε αμέσως αστυνομία και λιμενικό.

Εξακολουθεί και μετά την εύρεση της εικόνας η γενική κινητοποίηση των αρχών ασφαλείας σε όλη την Άνδρο. Η αστυνομία έχει επιληφθεί της υπόθεσης, Μαζί και το λιμενικό. Γίνονται έλεγχοι σε αυτοκίνητα και στα λιμάνια. 

Σημειώνουμε πως μετά τις μικρότερες ιεροσυλίες και κλοπές σε εκκλησίες της Χώρας έρχεται αυτή η μεγαλύτερη αναστάτωση τώρα για να σοκάρει και με το άκουσμά της την κοινωνία της Άνδρου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"