«Με λοιδορούν όταν είπα "όχι" στον Ντάισελμπλουμ και στην κατάργηση του ΕΚΑΣ;» διερωτάται με νόημα ο γραμματέας του «ΜέΡΑ25».


«Όλα μου τα χρήματα φορολογούνται στην Ελλάδα», ξεκαθαρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας στα σχόλια για τα πόθεν έσχες του, σημειώνοντας πως μόνο πέρυσι πλήρωσε φόρο 296.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο πρώην υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως «το 2015 άφησα το σπίτι μου και τα εισοδήματά μου στο εξωτερικό και ήρθα εδώ. Το 2015 που έγινα υπουργός κατέρρευσαν τα εισοδήματά μου».

«Έζησα πολλά χρόνια στο εξωτερικό, τα περισσότερα μου χρήματα είναι από το εξωτερικό και προέρχονται από άρθρα, ομιλίες, βιβλία κλπ. Τα χρήματα συγκεντρώνονται σε έναν λογαριασμό στην Ελβετία, αλλά φορολογούνται στην Ελλάδα με τους υψηλότατους φορολογικούς συντελεστές, ενώ είχα τη δυνατότητα να τα αφήσω στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

«Το βιβλίο μου έσπασε τα ρεκόρ σε όλο τον κόσμο. Πήρα κάποια χρήματα και πλήρωσα φόρο πάνω από 55% στο ελληνικό δημόσιο», είπε ακόμα ο κ. Βαρουφάκης και συμπλήρωσε:

«Το αν μπορώ να αφουγκραστώ την κοινωνία, θα το κρίνει ο κόσμος από την πορεία μου και από το αν ξεπουλήθηκα. Με λοιδορούν όταν είπα "όχι" στον Ντάισελμπλουμ και στην κατάργηση του ΕΚΑΣ;».

Σε άλλο σημείο, ο Γιάνης Βαρουφάκης υπερασπίστηκε την πολιτική του το α' εξάμηνο του 2015, λέγοντας πως «νομπελίστες με έχουν συγχαρεί για τη διαπραγμάτευση του 2015».

«Βλέπω με συμπάθεια τον κ. Σταϊκούρα»

«Βλέπω με συμπάθεια τον κ. Σταϊκούρα, γιατί βλέπω μια κυβέρνηση που έχει πρόγραμμα. Αλλά αναρωτιέμαι πώς θα το εφαρμόσουν. Πώς θα τηρήσουν τον στόχο του 3,5% και πώς θα κάνουν τις φοροελαφρύνσεις παράλληλα; Δεν γίνονται και τα δύο», σημείωσε ο γραμματέας του «ΜέΡΑ25».

«Έρχεται νέο υφεσιακό κύμα από την Ευρώπη»

Στη συνέχεια, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για ένα «νέο υφεσιακό, ωστικό κύμα που έρχεται από την Ευρώπη».

«Έχουμε μια κατάσταση, με την άσχημη κατάσταση στη γερμανική οικονομία και με το Brexit, που αυτά που λέγαμε το 2015 παραμένουν επίκαιρα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει»

Επιπλέον, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει από τότε που έκανε το "όχι", "ναι"».

«Τιμή μου που διάβασε το βιβλίο μου ο Τσίπρας»

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στο βιβλίο του για τη διαπραγμάτευση του 2015 και στην ταινία του Κώστα Γαβρά, που κάνει πρεμιέρα αύριο στο φεστιβάλ "Νύχτες Πρεμιέρας" .

«Τιμή μου που διάβασε ο Τσίπρας το βιβλίο μου», είπε και πρόσθεσε:

«Η ταινία του Γαβρά είναι μυθοπλασία. Πιστεύω ότι θα τη δει και ο Σόιμπλε».

http://newpost.gr