Οποιαδήποτε ποσό επιθυμούν θα μπορούν να λάβουν από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι πελάτες των τραπεζών καθώς δεν υπάρχει οποιοδήποτε περιορισμός ως προς της ελεύθερες αναλήψεις μετρητών διευκρινίζει με νεώτερη ανακοίνωσή της η Ένωση Τραπεζών.

Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει μέχρι το ποσό των 400 ευρών αν χρησιμοποιούν το ATM, ενώ για υψηλότερα ποσά μπορούν να απευθύνονται και στα ταμεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών: 

Σε συνέχεια της από 24/3/2020 ανακοίνωσής της, σχετικά με τις συναλλαγές που δεν επιτρέπεται να διενεργούνται με φυσική παρουσία στα τραπεζικά καταστήματα, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών διευκρινίζει ότι: Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς τις ελεύθερες αναλήψεις μετρητών και οι συναλλασσόμενοι δύνανται να αναλαμβάνουν όποια ποσά επιθυμούν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Ειδικότερα, για λόγους συμμόρφωσης του τραπεζικού τομέα στους τεθέντες περιορισμούς και για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη χρεωστική τους κάρτα για αναλήψεις μέχρι ποσού 400 ευρώ ημερησίως από ΑΤΜ. Για ποσά υψηλότερα των 400 ευρώ, και εφόσον οι συναλλασσόμενοι δεν επιθυμούν να επιλέξουν τα ΑΤΜ, οι αναλήψεις μπορούν να γίνονται και από τα ταμεία.