Η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ δεν αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση και τις επόμενες μέρες θα επιστρέψει στο σπίτι της.

Δεν θα υποβληθεί σε επέμβαση, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά, η οποία οδηγήθηκε την Τρίτη στο νοσοκομείο με συμπτώματα ειλεού.

«Το 1984 δύσκολα μπορούσε να πει κανείς τη λέξη καρκίνος», είχε αναφέρει σε συνέντευξή της. «Με επτά μήνες διαφορά έφυγαν οι γονείς μου από τη ζωή. Πρώτα η μητέρα μου και μετά ο πατέρας μου. Ηταν μαζί από 13 χρόνων, μια ζωή μαζί»...

Η Φώφη Γεννηματά, όπως και οι γονείς της, Γιώργος Γεννηματάς και Κάκια Βέργου, έδωσαν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο. Μια μάχη που χρόνια αργότερα έδωσε και η κόρη τους, βγήκε νικήτρια αλλά υποτροπίασε η κατάσταση της υγείας της και τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν κρύφτηκε, προτίμησε να αποσυρθεί από την κούρσα της εκλογής για τη νέα ηγεσία του κόμματος, να μείνει με την οικογένειά της και να καταφέρει να βγει νικήτρια και σε αυτή τη μάχη, που είναι η πιο δύσκολη της ζωής της.

Στα νεότερα, θα ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή και ανάλογα με τα αποτελέσματα οι γιατροί θα κρίνουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να αντιμετωπιστεί η υποτροπή της υγείας της και της επανεμφάνισης του καρκίνου. «Θα κερδίσω αυτή τη μάχη», ανέφερε η ίδια στους στενούς της συνεργάτες και προτίμησε να πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, με σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο να βρίσκεται στο πλευρό της.

«Η μητέρα μου είχε δίψα για ζωή»

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Φώφη Γεννηματά έχει συγκινήσει όταν αναφέρεται στη μάχη με τον καρκίνο που έδωσαν οι γονείς της: «Δεν νιώσαμε ποτέ στο σπίτι ότι είχαμε έναν άρρωστο άνθρωπο. Η μητέρα μου είχε μια δίψα για τη ζωή που μας τη μετέδωσε. Χόρευε μέχρι την τελευταία στιγμή, ακόμα και όταν της ήταν πολύ δύσκολο. Κανένας όμως δεν καταλάβαινε πόσο δύσκολο τής ήταν. Όλα αυτά είναι πράγματα που εμένα με έχουν στιγματίσει. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο αυτό που βιώσαμε. Ειδικά για εμένα, γιατί δεν είχα αποκτήσει τα δικά μου παιδιά. Βυθίζεσαι... Είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον θάνατο και την οργή που φέρνει για την απώλεια».

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «Hello», η Φώφη Γεννηματά είχε περιγράψει τις δύσκολες ώρες που βίωσε με τους γονείς της. «Όταν έμπαινε στο χειρουργείο ο πατέρας μου, μου είπε ότι είδε όλη του τη ζωή να περνά από μπροστά του, τη μητέρα μου όταν γνωρίστηκαν σε μια βάρκα στη Σύμη, τα παιδιά του, τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της πολιτικής του διαδρομής και ιδιαίτερα μια εμπειρία ζωής στα Κουφονήσια, που πήγε πριν φτάσει το ηλεκτρικό, με απλούς ανθρώπους που είχαν μια σοφία που τον άγγιξε, το ΕΣΥ, όπου έλεγε ότι άφησε ένα κομμάτι από την ψυχή του, και την Αυτοδιοίκηση που ερωτεύτηκε. Η αισιοδοξία που ξεπηδούσε από τα λόγια του με συντροφεύει μέχρι σήμερα».

«Έμαθα να μη χάνω στιγμές»

Μιλώντας για την περιπέτεια με την υγεία της, η Φώφη Γεννηματά είχε δηλώσει: «Με τα παιδιά τόσο μικρά η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Δεν έχασα όμως ποτέ το θάρρος και την αισιοδοξία μου. Δεν το έβαλα κάτω ούτε στιγμή. Πάλεψα σκληρά και σήμερα είμαι εδώ και συνεχίζω να παλεύω γι' αυτά που αξίζουν στη ζωή. Αυτό που με δίδαξε είναι ότι η ζωή είναι ωραία. Έμαθα να μη χάνω στιγμές. Να απολαμβάνω το σήμερα. Να βλέπω τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Να προσβλέπω στο αύριο. Ζω σε ρυθμούς τρέλας στην καθημερινότητά μου, αλλά είναι επιλογή μου».

«Τρέχουν» κανονικά οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Τέλος, οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ δεν αλλάζουν αφού όλες οι πλευρές καταλήγουν σε συμφωνία να γίνουν οι εκλογές στις 5 και 12 Δεκεμβρίου φαίνεται να καταλήγουν, μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να αποσυρθεί από την κούρσα για λόγους υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις άτυπες επαφές που έχουν γίνει μεταξύ των επιτελείων των τριών υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης), αλλά και των συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, όλες οι πλευρές φαίνεται να συμφωνούν να μην υπάρξει καμία αναβολή στις ημερομηνίες των προγραμματισμένων εσωκομματικών εκλογών στις 5 και 12 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του χρονοδιαγράμματος, την προσεχή Παρασκευή λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των 5.000 υπογραφών από τους τρεις εναπομείναντες υποψήφιους (Νίκο Ανδρουλάκη, Ανδρέα Λοβέρδο, Χάρη Καστανίδη).

Φώφη Γεννηματά: Σύντομα το εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» - Θα ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή στο σπίτι της - Οι συγκινητικές εξομολογήσεις της (newpost.gr)