ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ : Γιώργος Θεοχάρης
Επτά Ιεράρχες, Καθηγούμενοι Αγιορείτικων Μονών και σύσσωμη η βατοπαιδινή αδελφότητα με επικεφαλής τον γέροντα Εφραίμ υποδέχτηκαν μεγαλοπρεπώς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην πρώτη επίσκεψη του στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου .

Υπό τους ήχους των εξαίσιων ύμνων του Απολυτίκιου του Αποστόλου Βαρθολομαίου και της Παναγίας αλλά και των λειψάνων και της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου που βρίσκονταν στην πύλη της Μονής , ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας οδηγήθηκε εν πομπή πάνω στο γαλάζιο χαλί που είχε στρωθεί από την είσοδο έως το Καθολικό της Ευαγγελιστρίας .

Τελέστηκε Δοξολογία και ακολούθησε η προσφώνηση του Καθηγουμένου Εφραίμ όπου μεταξύ άλλων τον ευχαρίστησε θερμά για τις Αγιοκατατάξεις των 4 Αγιορειτών πατέρων .

Τον Πατριάρχη συνοδεύουν οι Αρχιερείς Μιλήτου Απόστολος, Μύρων Χρυσόστομος, Δωδώνης Χρυσόστομος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος, Λαοδικείας Θεοδώρητος, Καθηγούμενοι Χιλανδαρίου, Μεθόδιος, Διονυσίου Πέτρος, Σίμωνος Πέτρα Ελισαίος, Ξενοφώντος Αλεξιος, Παντοκράτορος Γαβριήλ, Σταυρονικήτα Τύχων, Ιερομ. Ιερώνυμος Σιμωνόπετρας αντιπρόσωπος της Ι. Μ. Σίμωνος Πέτρα.

Παρόντες στην υποδοχή ήταν ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνιος Διαματάρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Υπολιμενάρχης Αγίου Όρους, Υποπλοίαρχος Λ. Σ. Διονύσιος Ευστράτιος και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Πύραρχος Δημήτρης Καρασαββίδης.

Πριν την αναχώρηση, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φύτεψε συμβολικά μια ελιά στο προαύλιο της Μόνης, ενώ βγήκε και την καθιερωμένη φωτογραφία με ολόκληρη την αδελφότητα.