Από τις 5 το πρωί η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος- Σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων η Περιφέρεια Τρικάλων
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας, από τον υφ. Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη, ανακοινώθηκαν νέα μέτρα που αφορούν τα καταστήματα λιανικής πώλησης και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα από το πρωί του Σαββάτου έως τις 4 Οκτωβρίου:

Αναστέλλεται η λειτουργία καταστημάτων λιανικής πώλησης αγαθών (κάβες, περίπτερα, μίνι μάρκετ) από τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 το πρωί, προκειμένου να αποφευχθούν οι εικόνες συνωστισμού στις πλατείες μετά το κλείσιμο των μαγαζιών εστίασης.

Η ανακοίνωση αυτή αφορά την περιφέρεια Αττικής, Ημαθίας, Πέλλα, Πιερία, Χαλκδική, Ζάκυνθο, Χανιά, Μύκονος, Λέσβος.

Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται τα φαρμακεία αλλά και τα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Επίσης ανακοίνωσε για την περιφέρεια Τρικάλων ότι από αύριο στις 5 το πρωί τίθεται σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων, με τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, ενώ ισχύουν και όλα τα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί.

Επίσης, τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία θα ξεκινούν τη λειτουργία τους από τις 05.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα.

https://www.news.gr/