Συνάντηση στη Βουλή θα έχουν σήμερα ο Πάνος Καμμένος και η Κατερίνα Παπακώστα, που διεγράφη από τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες από τους ΑΝΕΛ θα συναντηθεί σήμερα στις 12:00 ώρα με την ανεξάρτητη βουλευτή Β΄ Αθηνών και επικεφαλής του Ν.Ε.Ο. Κατερίνα Παπακώστα, στα γραφεία των ΑΝΕΛ στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι η Κατερίνα Παπακώστα διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της ΝΔ τη διέγραψε όταν άφησε σαφέστατες αιχμές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη στην κόντρα που είχε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ με τον υπουργό Άμυνας, αλλά και λόγω της αρχικής πρόθεσής της να αποδεχθεί πρόσκληση του κ. Καμμένου να χειριστεί θέματα στο υπουργείο και στη νομοτεχνική επιτροπή που αφορούν ΑμεΑ και συντάξεις χηρείας.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μπροστά στο ενδεχόμενο να διαγραφεί από το κόμμα της, εξέδωσε τότε διευκρινιστική δήλωση με την οποία αποποιείτο αυτό που νωρίτερα είχε δεχθεί στη Βουλή. «Όσον αφορά στη συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο», ανέφερε στη γραπτή δήλωσή της η βουλευτής της ΝΔ.

Όσον αφορά, δε, το θέμα της κόντρας Γεωργιάδη - Καμμένου, η κυρία Παπακώστα γενίκευσε τη θέση της, κάνοντας λόγο για πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες της Βουλής και επεσήμανε ότι πρόκειται για θέση της, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε.

Παρά τη διευκρινιστική δήλωσή της, ωστόσο, η κυρία Παπακώστα διεγράφη στον Οκτώβριο με επιστολή που έστειλε ο κ. Μητσοτάκης στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και η οποία ανέφερε: «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου».

https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/3932000/x...