Μία ευτράπελη είδηση, μας έρχεται από τη ΔΕΘ και δεν έχει να κάνει με συλλαλητήρια ακροδεξιών.

Σύμφωνα με καταγγελία, οι υπεύθυνοι εκεί στη ΔΕΘ, ζήτησαν από βουλευτή να...
πληρώσει εισιτήριο για να μπει στην έκθεση. Ο ίδιος φυσικά αρνήθηκε και έφυγε.


 Μάλιστα, σαν να μην έφτανε αυτό, την ιστορία την αποκάλυψε ο ίδιος, όταν στην πραγματικότητα θα έπρεπε να εύχεται να κουκουλωθεί κάπως. Συγκεκριμένα ο βουλευτής του κόμματος του Λεβέντη, Δημήτρης Καβαδέλλας, έστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής για να διαμαρτυρηθεί που αντιμετωπίστηκε σαν ένας “κοινός επισκέπτης”, ενώ ο ίδιος πήγε εκεί για να “τιμήσει” με την παρουσία του τη ΔΕΘ.

Όπως αναφέρει, του είχε αποσταλεί πρόσκληση από τη ΔΕΘ για να παραστεί στην ομιλία του πρωθυπουργού, όμως δε μπορούσε να πάει εκείνη τη μέρα και αποφάσισε να πάει μετά από τέσσερις μέρες. Εκεί:

Αντιμετώπισα στην έκθεση προσβλητικό και εχθρικό προς τον Κοινοβουλευτισμό περιβάλλον. Η υπεύθυνη με εξεδίωξε λέγοντας μου να περάσω από τα ταμεία να βγάλω εισιτήριο σαν κοινός πελάτης, επισκέπτης και μου συνέστησε εκθέτοντάς με δημόσια, να δίνω το δήθεν καλό παράδειγμα πληρώνοντας το αντίτιμο της εισόδου μου όπως όλοι πράττουν, παρουσιάζοντας εννοιολογικά την περίπτωση των Βουλευτών ως τζαμπατζήδων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής.Αρνήθηκα να αποκριθώ στην προσβολή αυτή και αποχώρησα διαμαρτυρόμενος εντόνως για την εχθρική, προσβλητική ,υποτιμητική αυτή συμπεριφορά των υπευθύνων της διεθνούς έκθεσης που πηγάζει βέβαια και από την ανεπαρκή στάση των συναρμόδιων Υπουργών

Εγώ προσωπικώς δεν προσήλθα στην έκθεση για να αγοράσω τρακτέρ μπογιές και εργαλεία. Προσήλθα για να τιμήσω αφ’ ενός την Θεσσαλονίκη και αφ ετέρου τους διοργανωτές και τους εκθέτες. Για μένα θα ήταν ασφαλώς μία ταλαιπωρία να περπατώ δυο ώρες από περίπτερο σε περίπτερο

Είναι ενδιαφέρων ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το βουλευτικό θώκο, μιας σχετικά μεγάλη μερίδα των βουλευτών, νομίζοντας ότι θα έπρεπε να ισχύουν διαφορετικοί κανόνες γι’ αυτούς απ’ ότι για τους άλλους κοινούς θνητούς. Πόσο μάλλον όταν αυτό έχει να κάνει με την καταβολή ενός εισιτηρίου, τη στιγμή που οι ίδιοι ψηφίζουν στη Βουλή μέτρα που αναγκάζουν την “πλέμπα” να καταβάλει πολλά περισσότερα.Πριν δύο μήνες, πρώην βουλευτής άρχισε να βρίζει την Τροχαία επειδή τον σταμάτησε με το αυτοκίνητό του, αφού οδηγούσε και μιλούσε στο κινητό του, ενώ τον περασμένο Μάιο, σε παρόμοιο περιστατικό βρέθηκε μπλεγμένος ο Φίλιππος Πετσάλνικος, αφού τροχονόμος στα Γρεβενά, έκανε το λάθος να σταματήσει το αυτοκίνητο που τον μετέφερε από τα Τρίκαλα στα Γρεβενά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Πετσάλνικος που ήταν συνοδηγός, ρώτησε τον τροχονόμο “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;”, για να λάβει αρνητική απάντηση από τον τροχονόμο. Τότε ο Πετσάλνικος ενοχλημένος που δεν τον αναγνώρισε ο αστυνομικός και θεωρώντας τη συμπεριφορά του απρεπή (wtf?), ζήτησε τα στοιχεία του τροχονόμου.

Ο τροχονόμος του απάντησε πως αν θέλει να τα μάθει, θα πρέπει να τον ακολουθήσει στο τμήμα, όπως και έγινε. Εκεί ο Πετσάλνικος πληροφορήθηκε πως ο τροχονόμος δεν ήταν υποχρεωμένος να τον γνωρίζει και η παρεξήγηση λύθηκε.

spasmenoparathyro.me