Σε επιφυλακή βρίσκεται η Τροχαία, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων στα εθνικά δίκτυα της χώρας και οι οδηγοί καλούνται να οπλιστούν με υπομονή. Πρόσθετα δρομολόγια σε ΚΤΕΛ και λιμάνια, «απογειώνεται» η κίνηση και στα αεροδρόμια.

Πιο αναλυτικά, με πολύ αργούς ρυθμούς εξακολουθούν να κινούνται τα αυτοκίνητα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ρεύμα εξόδου, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στην Αττική Οδό, από τα διόδια Ρουπακίου.

Λόγω της πολύ αυξημένης κίνησης, παρατηρείται μποτιλιάρισμα από τη συμβολή της εθνικής οδού με την Αττική Οδό, ενώ η κυκλοφορία αρχίζει να απελευθερώνεται μετά τη Νέα Πέραμο.

Χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με την Τροχαία, διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Στη Θεσσαλονίκη, αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση των οχημάτων στις εθνικές οδούς, στα ρεύματα εξόδου από την πόλη, νίκη, καθώς μεγάλος αριθμός εκδρομέων την εγκαταλείπει. Σε χαμηλές ταχύτητες αναγκάζονται οι οδηγοί στην εθνική Θεσσαλονίκης-Μουδανιών. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων και στην έξοδο προς ΠΑΘΕ, όπου κατά διαστήματα στα διόδια των Μαλγάρων ανοίγουν οι μπάρες για ελεύθερη διέλευση, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία.

Ομαλή είναι η κυκλοφορία των οχημάτων εντός της πόλης, όπου αργότερα θα τεθούν σε ισχύ έκτακτα μέτρα της Τροχαίας με περιορισμούς στη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο λόγω της περιφοράς Επιταφίων των Ιερών Ναών Αγίου Μηνά, Αγίου Δημητρίου, της Του Θεού Σοφίας και Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Μητρόπολη).

Η Τροχαία συνιστά επίσης στους οδηγούς να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από τα δρομολόγια περιφοράς των Επιταφίων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Στα ΚΤΕΛ, από χθες έως και το Μεγάλο Σάββατο έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, αφού η κίνηση είναι αυξημένη κατά 50% σε σχέση με τις καθημερινές προς όλους τους προορισμούς της χώρας.

Αυξημένη και η αεροπορική κίνηση. Από χθες έως και την Τετάρτη του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί 3.942 πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» παρουσιάζοντας διψήφια αύξηση σε σχέση με πέρσι. Συγκεκριμένα χθες πραγματοποιήθηκαν 565 πτήσεις εκ των οποίων οι 12 είναι έκτακτες και τσάρτερ.

Για σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, έχουν προγραμματιστεί 589 πτήσεις εκ των οποίων οι επτά έκτακτες πτήσεις. Το Μεγάλο Σάββατο θα διακινηθούν στο αεροδρόμιο της Αθήνας 541 πτήσεις (6 έκτακτες), την Κυριακή του Πάσχα 544 πτήσεις (10 έκτακτες). Τη Δευτέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν 575 πτήσεις, (4 έκτακτες) την Τρίτη 546 (8 έκτακτες) και την Τετάρτη 582 εκ των οποίων οι έξι έκτακτες/τσάρτερ.

Όσον αφορά στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, 19 πλοία θα φύγουν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ εννέα θα φύγουν και από το λιμάνι της Ραφήνας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ