«Σκεφτείτε πώς θα αισθανόσαστε εάν ξεκινούσατε να πάτε στη θάλασσα για να απολαύσετε το μπάνιο σας κι όταν θα φτάνατε εκεί να βρισκόσαστε μπροστά σε ένα τείχος. Ετσι αισθανόμαστε κι εμείς, ως άτομα με κινητικά προβλήματα, όταν πάμε στη θάλασσα και το μοναδικό μέσο που μας εξασφαλίζει πρόσβαση σε αυτή είναι χαλασμένο».
Μπροστά σε αυτό το υψωμένο τείχος βρίσκονται καθημερινά δεκάδες άτομα με κινητική αναπηρία. Στη χθεσινή καταγγελία του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Παράρτημα Αχαΐας, για τις συνεχείς βλάβες που εμφανίζουν τα ειδικά μηχανήματα εμβάπτισης - απαγωγής λουόμενων ΑμεΑ, προστίθεται η φωνή διαμαρτυρίας δεκάδων συμπολιτών με κινητικά προβλήματα.
Πέραν του ότι καθυστερεί η εγκατάστασή τους -κάποια τοποθετήθηκαν τέλη Ιουλίου- τα δύο από τα τέσσερα μηχανήματα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.
«Στην Ακράτα έχουν γίνει λάθη στην εγκατάσταση του μηχανήματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κάθισμα να μη φτάνει στη θάλασσα και το άτομο μένει στον αέρα» περιγράφει στην «Π» ο οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου Παραπληγικών Χρήστος Κάραλης και συμπληρώνει:
«Από τον Αγιο Βασίλειο και πέρα είμαστε αποκλεισμένοι από τη θάλασσα. Αναγκαστήκαμε ως Σύλλογος να βγάλουμε μία ακόμα ανακοίνωση διαμαρτυρίας, διότι το καλοκαίρι τελειώνει και δεν μπορούμε κάνουμε ένα μπάνιο.

Της ΜΑΡΙΝΑΣ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ
rizogianni@pelop.gr