Ούριος άνεμος φαίνεται ότι πνέει για την ελληνική οικονομία, η οποία, σύμφωνα με τη Moody’s Analytics, είναι μια από τις επτά οικονομίες της ευρωζώνης που ήδη έχει καλύψει τις «πληγές» της πανδημίας με όρους ΑΕΠ.

Οπως αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, το αισιόδοξο σενάριο για την ελληνική οικονομία προβλέπει ανάπτυξη 8,2% φέτος και 5,1% το 2022, ενώ σε διψήφια ποσοστά εκτιμά ότι θα κινηθεί η ανάπτυξη και στο τρέχον τρίτο τρίμηνο.

Για το τρίτο τρίμηνο η Moody’s Analytics προβλέπει ότι η διεύρυνση της οικονομικής δραστηριότητας θα κινηθεί λόγω του τουρισμού και πάλι σε διψήφια ποσοστά, ενώ για το 2022 προβλέπει ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα φτάσει το 5,1%.

Ετσι, δεδομένου ότι τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα η ελληνική οικονομία παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη 3,8%, το πραγματικό της ΑΕΠ ξεπέρασε το επίπεδο προ πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε άλμα ανάπτυξης στο 16,2% το β' τρίμηνο εφέτος, ωθούμενη τόσο από την κατανάλωση όσο και από τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις εξαγωγές, και αύξηση 3,4% του ΑΕΠ σε σχέση με το α' τρίμηνο εφέτος.

Μια εξέλιξη που έκανε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχολιάσει πως «η ελληνική οικονομία παρουσιάζει ανάπτυξη που ξεπερνά τις προσδοκίες»

Moody’s Analytics: Προβλέπει εκτόξευση της ανάπτυξης στο 8,2% το 2021 για την Ελλάδα | ΚΟΣΜΟΣ | iefimerida.gr