...πριν τη διακοπή της δίκης...

Όπως σας ενημερώσαμε και νωρίτερα, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, ζήτησε σήμερα από την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου να επανατοποθετηθεί... στην πρόταση της για αναστολή όσον αφορά στο... λευκό ποινικό μητρώο του Μιχαλολιάκου, αλλά και την παραβίαση περιοριστικών όρων από τον Λαγό.
Ο διάλογος που είχαν οι δύο γυναίκες στην αίθουσα του δικαστηρίου, πριν τελικά διακοπεί η δίκη για να συνεχιστεί αύριο, ήταν ο ακόλουθος:
Πρόεδρος: Η κυρία εισαγγελέας είπε ότι δεν προκύπτει ότι θα διαπράξουν και αλλά εγκλήματα. Ειδικότερα ανέφερε ότι τα ποινικά μητρώα είναι λευκά πλην των ονομαστικά αναφερομένων. Μισό λεπτό κυρία εισαγγελέα να ολοκληρώσω. Στη συνέχεια ανέφερε ότι έχουν λευκό ποινικό μητρώο ονομαστικά και οι παρακάτω... Πλην των πέντε προσώπων που καταδικάστηκαν για ήσσονος σημασίας πράξεις.
Παρέλειψε όμως να αναφερθεί στους κατηγορουμένους που έχουν καταδικαστεί ακόμα και σε ποινές κάθειρξης. Πχ για ανθρωποκτονία (Λουκμάν) για απόπειρα ανθρωποκτονίας κλπ
Κατά τούτο το δικαστήριο κρίνει ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση.
Δεύτερον η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους επιβλήθηκαν. Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο δικηγόρος του κ. Ματθαιόπουλου και κατέθεσε κάποια έγγραφα όπου σε αυτά αναφέρεται ότι ο Ιωάννης Λαγός έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους. Άρα πρέπει να αναζητηθεί με επιμέλεια της Εισαγγελίας αν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους ο Ιωάννης Λαγός.
Εισαγγελέας: Δεν είπα για ήσσονος απαξίας πράξεις.
Πρόεδρος: Δεν έθεσα εκεί το θέμα. Είπα ότι ακόμα και για καταδίκες κάθειρξης δεν αναφερθήκατε.
Εισαγγελέας: Αναφέρθηκα μόνο σε αυτούς που έχουν λευκό ποινικό μητρώο.
Πρόεδρος: Για τους άλλους ποια είναι η πρόταση;
Εισαγγελέας: Όλοι τηρούν τους όρους. Ανέφερα μόνο όσους είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Όσοι δεν ανέφερα εννοείται ότι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο.
Πρόεδρος: Και η πρόταση ποια είναι;
Εισαγγελέας: Να ανασταλεί και για αυτούς. Όλοι τηρούν τους όρους.
Πρόεδρος: Αυτή είναι η πρόταση; Για όλους; Παρά τον κίνδυνο υποτροπής;
Εισαγγελέας: Μάλιστα.
Πρόεδρος: Σημειώστε το κ. Γραμματέα! Για το θέμα Λαγού τώρα. Υπάρχει σχετικό βούλευμα ότι παραβίασε τους όρους;
Δικηγόρος Λαγού: Να βοηθήσω κυρία πρόεδρε. Υπάρχει βούλευμα του 2019 που ορίζει πως δεν υπήρξε παραβίαση.
Πρόεδρος: Το δικαστήριο διακόπτει για αύριο ώστε με επιμέλεια της Εισαγγελίας να αναζητηθεί το βούλευμα για τους περιοριστικούς όρους του κατηγορούμενου Λαγού...