Προβάδισμα 9,5 μονάδων δίνει στη Νέα  Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση, με την αξιωματική αντιπολίτευση να συγκεντρώνει 31,5% στην πρόθεση ψήφου και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 22%.


Στη δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 7% ενώ ακολουθούν Κίνημα  Αλλαγής με 6,5% και ΚΚΕ με 5,5%. Στο 2% βρίσκεται η Ένωση  Κεντρώων ενώ από 1,5% συγκεντρώνουν Ποτάμι και Ανεξάρτητοι  Έλληνες.

Σε ό,τι αφορά στο κόμμα που θα βγει πρώτο στις εθνικές  εκλογές, το 57% των πολιτών -ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζει- απάντησε Νέα Δημοκρατία ενώ το 24% ΣΥΡΙΖΑ. Το 6% των ερωτηθέντων απάντησε άλλοι κόμμα ενώ ένα 13% επέλεξε να μην απαντήσει ή δήλωσε πως δεν γνωρίζει.

«Καταλληλότερος πρωθυπουργός»

Με ποσοστό 34%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρίνεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα. Ιδιαίτερα υψηλό, ωστόσο, είναι και το ποσοστό των πολιτών -34%- που απάντησε «κανένας από τους δύο».

Η δημοσκόπηση αποτυπώνει και μια δυσαρέσκεια των πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με το 44% των ερωτηθέντων να απαντά ότι την αξιολογεί «σίγουρα αρνητικά», το 16% «μάλλον αρνητικά», το 15% «μάλλον θετικά» και το 13% «σίγουρα θετικά».

Το 37% των πολιτών απάντησε, επίσης, ότι η έξοδος από το μνημόνιο «σίγουρα» δεν θα αλλάξει την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών τους. Το 24% απάντησε ότι «μάλλον» δεν θα την αλλάξει, το 17% πως «μάλλον» θα την αλλάξει και το 10% πως «σίγουρα» θα την αλλάξει.

https://www.cnn.gr/news/politiki/story/147579/prov...