Τί προβλέπει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του υπυοργείου Υγείας, που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη στήριξη των νοσοκομείων της Αττικής, σύμφωνα με τον Νίκο Παπαευσταθίου


Στο «κόκκινο» βρίσκεται ο επιχειρησιακό σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, οι συσκέψεις είναι συνεχείς και το σχέδιο αναδιάταξης δυνάμεων του ΕΣΥ σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να εξασφαλιστούν τόσο απλές κλίνες covid όσο και στις ΜΕΘ για νοσηλεία περιστατικών, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Τις περισσότερες από τις μισές νέες εισαγωγές περιστατικών covid, τις δέχονται τα Νοσοκομεία της Αττικής. Το σύστημα υγείας «δοκιμάζεται». Στο «Σωτηρία» την Κυριακή υπήρχε ένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ covid, το ίδιο και στον «Ευαγγελισμό», ενώ στο «Αττικόν» η σημερινή εφημερία ξεκίνησε χωρίς γενικές ΜΕΘ και με το 1/3 των κλινών είναι κατειλημμένες από ασθενείς με λοίμωξη Covid-19, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι οποίοι κάνουν λόγο για «επικίνδυνη» εφημερία.

Το σχέδιο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προβλέπει την μετατροπή κλινικών, απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ σε κλίνες covid-19, με την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος μέχρι σήμερα, όπως δήλωσε ο κ. Παπαευσταθίου, έχει διαθέσει 120 κλίνες ΜΕΘ για non covid περιστατικά.

Στην Αττική οι κλίνες ΜΕΘ covid είναι 340 και καθημερινά αυξάνονται, τα περιστατικά εκτός κορωνοϊού που χρειάζονται εντατική, μεταφέρονται είτε σε άλλα νοσοκομεία, είτε στον ιδιωτικό τομέα. Προς αυτή την κατεύθυνση, ανέφερε ο κ. Παπαευσταθίου, εξετάζεται η «μετατροπή του Νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ αποκλειστικά σε non covid Νοσοκομείο», ώστε να αδειάσουν κλίνες στο ΕΣΥ για την νοσηλεία περιστατικών covid.


https://www.protothema.gr/greece/article/1099988/p...