Μετά το άλμα τρόμου στα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται την Πέμπτη να ανακοινώσει νέα μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού

Μετά το χθεσινό ρεκόρ των 667 κρουσμάτων σήμερα ανακοινώθηκαν 865 νέες λοιμώξεις του κορονοϊού σε όλη τη χώρα, με την Αττική να καταγράφει 331 κρούσματα αυξημένα σε σχέση με χθες που ήταν 250.

Υπό την πίεση των νέων επιδημιολογικών δεδομένων σύμφωνα με πληρφορίες αύριο Πέμπτη το πρωί ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Κατά τη διάρκεια της αυριανής σύσκεψης δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες.

Ακολούθως, το απόγευμα θα γίνει η ανακοίνωση των μέτρων από τον πρωθυπουργό μέσω διαγγέλματος προς τους πολίτες.

Μεταξύ των μέτρων που έχουν αυξημένες πιθανότητες να τεθούν σε ισχύ είναι η καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 1-5 π.μ.

https://www.thetoc.gr/