Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, στο περιθώριο του Delphi Economic Forum, είχε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές της Χ. Τρικούπη, ο κ. Σάντσεθ είπε στην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ πως «στην Ελλάδα η πολιτική μου οικογένεια είσαι εσύ».


Γεννηματά και Σάντσεθ συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, την απελευθέρωση πατέντας των εμβολίων, την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης με «πράσινη λογική» και την αμοιβαιοποίηση χρέους. Επίσης, συμφώνησαν, το φθινόπωρο να διοργανώσουν τηλεδιάσκεψη για το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας μετά την πανδημία.


Αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ισπανό πρωθυπουργό, η Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά συναντήθηκα σήμερα με τον Πέδρο Σάντσεθ, τον αγαπητό φίλο και σύντροφο. Είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την πορεία της Ευρώπης αλλά και το ρόλο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Την επόμενη ημέρα από την πανδημία, είναι πολύ σημαντικό εμείς οι σοσιαλιστές να είμαστε πρωταγωνιστές, γιατί υπάρχει η απειλή συντηρητικές και οπισθοδρομικές πολιτικές να οδηγήσουν σε νέα κοινωνική κρίση και σε αδιέξοδα την Ευρώπη. Οφείλουμε λοιπόν να πρωταγωνιστήσουμε για την ολοκλήρωση της Ευρώπης και για ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο που θα εξασφαλίζει πλήρη απασχόληση και θα αντιμετωπίζει τις ανισότητες. Βεβαίως συζητήσαμε και για την ανάγκη να επιβληθεί ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην ευρύτερη περιοχή και να αντιμετωπιστεί η επιθετική στάση της Τουρκίας».


Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/synantisi-genni...