«Ζεσταίνουν μηχανές» στον ΣΥΡΙΖΑ κατά του εργασιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης καθώς, σήμερα συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος με αποκλειστικό θέμα την εξέταση του νομοσχεδίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει, άλλωστε, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «μητέρα των μαχών» και σε αυτό το πλαίσιο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε χθες ότι «η επιλογή της κυβέρνησης να φέρει αυτό το νομοσχέδιο, μας γυρνά πίσω στις χειρότερες μέρες του 2012, στις χειρότερες μέρες της ελληνικής χρεοκοπίας»

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά οποιαδήποτε στιγμή θα ήταν απαράδεκτο, ιδίως σήμερα όμως, σε συνθήκες απόλυτης επισφάλειας, είναι εγκληματικό. Καταργεί στοιχειώδη δικαιώματα, το 8ωρο, όσα προβλέπονται για την καταχρηστικότητα των απολύσεων, την επιπλέον πληρωμή των υπερωριών. Είναι άλλο πράγμα να διασφαλίζονται δικαιώματα από τον νόμο και να υπάρχει παραβατικότητα, η οποία καταπολεμείται με ελεγκτικούς μηχανισμούς -όπως έγινε επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με το Σ.ΕΠ.Ε.- και είναι άλλο ο ίδιος ο νόμος να μην εγγυάται αυτά τα δικαιώματα, όπως κάνει τώρα η ΝΔ. Πρόκειται για αλλαγή παραδείγματος στα εργασιακά. Τώρα δεν πρέπει να συζητάμε την επόμενη μέρα. Τώρα πρέπει όλοι μας να δώσουμε μάχη για να μην έρθει αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή», δήλωσε, χθες, η Έφη Αχτσιόγλου στο Kontra Channel δείχνοντας, με αυτόν τρόπο τη βούληση του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα.

Προετοιμάζουν καμπάνια κατά του νόμου Χατζηδάκη
Σε μεγάλο βαθμό, το επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα. Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε ευρεία σύσκεψη, υπό τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, με τους νέους γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών με σκοπό την οργάνωση των κομματικών δυνάμεων κατά του νομοσχεδίου.

Παράλληλα, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις συνδικαλιστικές δυνάμεις της Κουμουνδούρου, οι οποίες και θα είναι και εκείνες που θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος της επερχόμενης σύγκρουσης. Σε αυτό το πλαίσιο γίνονται και ειδικές θεματικές εκδηλώσεις προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα μια μεγάλη καμπάνια κατά του νομοσχεδίου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι το νέο νομοσχέδιο καταργεί ουσιαστικά το οκτάωρο και επισημαίνουν ιδιαίτερα το γεγονός πως θεσμοθετεί τη δυνατότητα ένας εργαζόμενος να δουλεύει για 6 μήνες σερί δεκάωρα, χωρίς να πληρωθεί ούτε μία ώρα υπερωρία, κάνοντας, την ίδια στιγμή, την ατομική σύμβαση κανόνα, άρα στερεί από τον εργαζόμενο τη στοιχειώδη δυνατότητα διαπραγμάτευσης, όπως λένε.


Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/syriza-synedria...