«Η πανδημία έδωσε για πρώτη φορά στους ανθρώπους χρόνο να καθίσουν σπίτι τους και  να σκεφτούν και να δουν προς τα πού πάει η ζωή τους.  Είναι απίστευτο πόσα αιτήματα ανθρώπων έχουμε, που θέλουν να συζητήσουν γιατί επιθυμούν να αλλάξουν ρότα, να αλλάξουν καριέρα».

Ο κ. Σπύρος Μιχαλούλης, σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή σχετικά με την επαγγελματική πραγματικότητα.

Πολλοί από εμάς για «αλλού ξεκινήσαμε και αλλού η ζωή μας πήγε»….. στην επαγγελματική επιλογή σε σχέση με τις σπουδές μας. Πόσο πολύ έχουν αλλάξει τα πράγματα τώρα; Πόσο τα στερεότυπα των επιλογών των σχολών και κατά συνέπεια των επαγγελμάτων είναι «out»; Οι παγιωμένες αντιλήψεις γονιών, κοινωνίας πόσο δυσκολεύουν την επιλογή των παιδιών. Σήμερα που το διαδίκτυο και η ψηφιακή πραγματικότητα βάζουν τα νέα δεδομένα, ποια θα είναι τα επαγγέλματα που θα κυριαρχήσουν την επόμενη δεκαετία;

«Σε λίγα χρόνια από τώρα τα παιδιά του Λυκείου σήμερα, θα κάνουν επαγγέλματα που οι γονείς τους δεν θα μπορούν να κατανοήσουν, η δική μου μητέρα ακόμη με ρωτάει τι δουλειά κάνω».