Αθλητικές δραστηριότητες, ρομποτική, καλλιτεχνικά εργαστήρια, μαθήματα μαγειρικής, χορός, κολύμπι στη θάλασσα, δημιουργική απασχόληση ακόμα και στα αγγλικά. Τα summer camps των νοτίων προαστίων προσφέρουν πλήθος διαφορετικών επιλογών που όχι μόνο θα διευκολύνουν τους γονείς μετά το κλείσιμο των σχολείων, αλλά, κυρίως, θα χαρίσουν στα παιδιά ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο πρωτόγνωρες εμπειρίες, νέους φίλους και ατελείωτο παιχνίδι!

Μπιζζζ Πάρτυ στο Κτήμα Μπραϊμνιώτη

Το Summer Camp στο κτήμα Μπραϊμνιώτη περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις για κάθε ηλικία. Το Pre-junior Summer Camp απευθύνεται σε παιδιά 3 – 6 ετών και βασίζεται στη θεματική «Οι μικροί εξερευνητές στη φύση». Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει καθημερινό μπάνιο και εκμάθηση κολύμβησης στη πισίνα του κτήματος, μαθήματα χορού, μαθήματα ποδοσφαίρου, εξερεύνηση, παιχνίδια στη φύση, εικαστικές δημιουργίες, παιχνιδομαγειρέματα, αναρρίχηση και επιτραπέζια αντισφαίριση. Το Junior Summer Camp για παιδιά 7-9 ετών αντλεί και πάλι την έμπνευσή του από τη θεματική  «Εξερευνητές στη φύση» ενώ περιλαμβάνει  καθημερινό μπάνιο, τρεις φορές την εβδομάδα εκμάθηση κολύμβησης και παιχνίδια στην πισίνα του κτήματος και δύο φορές την εβδομάδα μπάνιο στο Ναυτικό Όμιλο «ΚΕΚΡΩΨ» Αγίας Μαρίνας. Επίσης δύο φορές την εβδομάδα θα γίνονται μάθημα ιστιοπλοΐας. Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα πολεμικής τέχνης και χορού από επαγγελματίες δασκάλους, ενώ το πρόγραμμα συμπληρώνουν δραστηριότητες όπως αναρρίχηση, επιτραπέζια αντισφαίριση, κυνήγι θησαυρού, τοξοβολία,  ομαδικά παιχνίδια «επιβίωσης» και Sup στην πισίνα. Τελος, το Athletic Summer Camp για παιδιά 10-13 ετών περιλαμβάνει δύο φορές την εβδομάδα μπάνιο στο Ναυτικό Όμιλο «ΚΕΚΡΩΨ» Αγίας Μαρίνας και 3 φορές την εβδομάδα μπάνιο και παιχνίδια στην πισίνα του κτήματος, δύο φορές την εβδομάδα μάθημα ιστιοπλοΐας όπως επίσης μαθήματα ιστιοσανίδας, πολεμικών τεχνών, ποδοσφαίρου και χορού με επαγγελματίες δασάλους, αναρρίχηση και επιτραπέζια αντισφαίριση, τοξοβολία και Sup στην πισίνα.

Σε όλα τα τμήματα παρέχεται δωρεάν δεκατιανό.

Συνολική διάρκεια προγράμματος: 8 εβδομάδες (από 17/6 μέχρι 9/8)

Επιλογή διαστήματος: 1 – 8 εβδομάδες

Ηλικίες: 3 – 13 ετών

Ωράριο: Δευτέρα με Παρασκευή 8:00-17:00

Για περισσότερες πληροφορίες: http://bizparty.gr/service/summer-camps

Τηλ: 6942064603 – 6942215752

Camp Τεχνολογίας και Επιστήμης στο Garage

Ένα συναρπαστικό Day Camp τεχνολογίας και επιστήμης με τη μορφή μιας απολαυστικής ομαδικής καλοκαιρινής περιπέτειας έχει ετοιμάσει για τα παιδιά φέτος το καλοκαίρι το Garage στη Γλυφάδα. Εδώ, τα παραδοσιακά παιχνίδια συνδυάζονται με Ρομποτική, Μηχανική και Μαθηματικά, δημιουργώντας ένα τεχνολογικό καλοκαιρινό roller coaster: Το camp ξεκινά με τη θεματική της πρώτης εβδομάδας (1/7- 5/7), «ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ», κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά θα γνωρίσουν καινοτομίες των αρχαίων Ελλήνων που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα! Μέσα από τη Ρομποτική, τον Προγραμματισμό, τη Μηχανική και με τεχνολογίες Laser και 3D Printing, θα συναρμολογήσουν την ίδια την Ακρόπολη αλλά και εφευρέσεις όπως τον μοχλό, την αρπάγη και τον καταπέλτη του Αρχιμήδη. Τη δεύτερη εβδομάδα (8/7 – 12/7), με θεματική «ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ», τα μυστήρια της Αιγύπτου γίνονται ένα τεχνολογικό ταξίδι περιπέτειας και γνώσης που θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά  να εξοικειωθούν με τις καινοτόμες μεθόδους ρυμούλκησης των αρχαίων Αιγυπτίων, και να κατασκευάσουν  τις Πυραμίδες, τον Φάρο της Αλεξάνδρειας και τη Σφίγγα της Γκίζας. Την τρίτη εβδομάδα (15/7 – 19-07) σειρά έχει η «ΑΡΧΑΙΑ ΚΙΝΑ». Μέσα από μυθικούς δράκους, μαγικές πυξίδες, συναρπαστικά αερόστατα και άλλα απίστευτα κινεζικά επιτεύγματα, η αρχαία Κίνα θα ζωντανέψει στο σήμερα και οι μικροί μηχανολόγοι θα ζήσουν μοναδικές προκλήσεις, όπως την κατασκευή του μεγάλου κινεζικού σεισμογράφου και την προσομοίωση του Σινικού Τείχους! Τέλος, την τέταρτη εβδομάδα (22/7- 26/7) με θεματική «ΑΡΧΑΙΑ ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ», οι Mayas θα αποκαλύψουν στους μικρούς εξερευνητές της τεχνολογίας τα επτασφράγιστα μαθηματικά και αστρονομικά μυστικά τους. Στα χνάρια των αρχαίων μυστηριωδών «προγόνων» τους, αλλά με σύγχρονα εργαλεία το Laser 3D και το Printing, θα φτάσουν να ζωντανέψουν σε μακέτα το Ηλιακό μας Σύστημα!

Παρέχονται δεκατιανό, μεσημεριανό και απογευματινό γεύμα.

Συνολική διάρκεια προγράμματος: 4 εβδομάδες (από 1/7 μέχρι 26/7)

Επιλογή διαστήματος: 1 –4 εβδομάδες

Ηλικίες: 6 – 12 ετών

Ωράριο: Δευτέρα με Παρασκευή 8:30-17:00

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.garage.edu.gr/glyfada/summercampglyfada.html

 • Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά και Φοίβης 12, Γλυφάδα
 • 210-8942758, 694 3103057
 • RETHINK Summer School

  Το RETHINK Summer School παρουσιάζει για ακόμα μία φορά μια μοναδική εμπειρία για παιδιά από 4 έως και 16 ετών: Μέσα από πλήθος δημιουργικών δραστηριοτήτων, τα παιδιά χρησιμοποιούν την αγγλική γλώσσα για να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους. Για τα παιδιά 4 – 6 ετών, η εισαγωγή στο θέμα της ημέρας γίνεται με nursery rhymes, ιστορίες και videos προσαρμοσμένα στην ηλικία των παιδιών. Στη συνέχεια, εξερευνούν το θέμα μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία τους, αλλά και την κριτική τους σκέψη, χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα στο μέγιστο δυνατό βαθμό.  Για τα παιδιά 7– 9 ετών η εισαγωγή στη θεματολογία της ημέρας γίνεται μέσα από ιστορίες στα αγγλικά, quiz και παιχνίδια. Τα παιδιά αναπτύσσουν απαραίτητες δεξιότητες έρευνας και κριτικής σκέψης, πειραματιζόμενα μέσα από ευφάνταστες δραστηριότητες όπως Arts & Crafts, Science Projects, History Projects κ.ά.  Τα παιδιά 10 – 12 ετών καλούνται να ανακαλύψουν σημαντικά τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα μέσα από λογοτεχνικές ιστορίες στα αγγλικά κατάλληλα επιλεγμένες για την ηλικία και το επίπεδό τους. Μαθαίνουν να επιχειρηματολογούν, να δημιουργούν τις δικές τους παρουσιάσεις, να συνθέτουν τις δικές τους ιστορίες μέσα από δραστηριότητες δημιουργικής γραφής, αλλά και να φτιάχνουν comic books.  Τέλος, για τους εφήβους 13 – 16 ετών οι επιστήμες και οι τέχνες αποτελούν τη βάση του Summer School, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές καλούνται να ανακαλύψουν σημαντικά τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα αλλά και ιστορικά γεγονότα στα αγγλικά. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν και τις 4 γλωσσικές δεξιότητες καθώς και την κριτική τους σκέψη. Ταυτόχρονα, ενδυναμώνουν τη γλωσσική τους ικανότητα σαν φυσικοί ομιλητές της γλώσσας μέσα από θεματικές δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για να διατηρήσουν το ενδιαφέρον των εφήβων.

  Συνολική διάρκεια Προγράμματος: 

  Α’ Περίοδος: 18/06/2019 – 29/06/2019 (2 εβδομάδες)

  Β’ Περίοδος: 01/07/2019 – 12/07/2019 (2 εβδομάδες)

  Επιλογή διαστήματος:

  Πρόγραμμα τεσσάρων εβδομάδων (Α’ + Β’ περίοδος)

  Πρόγραμμα δύο εβδομάδων (είτε Α’ είτε Β’ περίοδος)

  Ηλικίες: 4 έως 16 ετών

  Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 14:00

  Γλώσσα Διεξαγωγής Προγράμματος: Αγγλικά

  Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.rethinkedu.gr/extra-ypiresies/summer-school-2019/

 • Γρηγορίου Λαμπράκη 10, Γλυφάδα
 • 210 8941481
 • Website
 • Star Sport Camp

  Ένα καλοκαίρι γεμάτο συναρπαστικά αθλήματα, καλλιτεχνική έκφραση, παιχνίδια στην άμμο και νέους φίλους περιμένει φέτος τα παιδιά στο Star Sport Club της Βούλας. Μέσα από διαφορετικές θεματικές εβδομάδες, τα παιδιά θα γίνουν μικροί κηπουροί, εξερευνητές της Φύσης, λάτρεις της θάλασσας, κυνηγοί θησαυρών, ταξιδιώτες του Διαστήματος. Θα ανακαλύψουν τον κόσμο της μουσικής και της καλλιτεχνικής έκφρασης, θα χτίσουν κάστρα στην άμμο, θα σκάψουν πάνω της, θα κολυμπήσουν στη θάλασσα, θα κάνουν μαθήματα χορού, θα παίξουν με την ψυχή τους, θα αθληθούν. Στόχος να αποκτήσουν βιωματικές γνώσεις μέσα από δραστηριότητες αναψυχής και extra happenings, πάντα με τη συμμετοχή και καθοδήγηση έμπειρων διπλωματούχων καθηγητών Φυσικής Αγωγής και εξειδικευμένων παιδαγωγών. Όπλο τους, φυσικά, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του Star Sport Club, που περιλαμβάνουν γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις, χόκεϋ επί χόρτου, πίστα τοξοβολίας, ακόμα και τοίχο αναρρίχησης! Τα παιδιά, χωρισμένα σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες – και σε κάποιες δραστηριότητες σε ομάδες ανάλογα με το φύλο καθώς και το αγωνιστικό τους επίπεδο- θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, την ίδια στιγμή που θα μάθουν να παίζουν και να αθλούνται ομαδικά, να επικοινωνούν και να συνεργάζονται.  Το πρόγραμμα είναι μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια σχεδιασμένο από την επιστημονική και εκπαιδευτική ομάδα του Star Sport Camp, που έβαλε τα δυνατά της για να κάνει αυτό το καλοκαίρι αξέχαστο για τους μικρούς της φίλους.

  Περιλαμβάνεται δεκατιανό και μεσημεριανό.

  Συνολική διάρκεια προγράμματος: 6 εβδομάδες (από 17/6 μέχρι 26/7)

  Επιλογή διαστήματος: 1 – 6 εβδομάδες

  Ηλικίες: 5 – 15 ετών

  Ωράριο: Δευτέρα με Παρασκευή 8:00-17:00

  Για περισσότερες πληροφορίες: http://starsportclub.gr/camp

 • Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 6 (πρίν την Α’ πλαζ Βούλας)
 • 211 40 30 455, 6936878370
 • Website
 • Summer Camp στο Forty Love Sports Club

  Από τη λήξη του σχολικού έτους και μέχρι το τέλος του Ιουλίου, το Forty Love στη Βάρη αναλαμβάνει καθημερινά να απασχολεί δημιουργικά τα παιδιά στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του. Το μοναδικό summer camp με τις πρωτότυπες δραστηριότητες θα αποτελέσει μια διέξοδο χαράς, δημιουργίας και άθλησης σε ένα οικογενειακό, ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Με αναρίθμητες αθλητικές δραστηριότητες όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, στίβο, padel tennis, ρυθμική, μπαλέτο, μουσικοκινητική αγωγή, μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς, αλλά και με καθημερινό πρόγραμμα στην πισίνα με ευχάριστα και διασκεδαστικά παιχνίδια στο νερό υπό την επίβλεψη καθηγητών φυσικής αγωγής με ειδικότητα στην κολύμβηση, το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένα παιδί δεν πρόκειται να βαρεθεί αυτό το καλοκαίρι! Φυσικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ανεξάντλητο παιχνίδι (με τσουβαλοδρομίες, παιχνίδια χαμένου θησαυρού κ.ά), εκπαιδευτικά εργαστήρια όπως αυτό της αγγειοπλαστικής, το εργαστήρι σοκολάτας και η κατασκευή παγωτού, ενώ στο αγρόκτημα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα λουλούδια και τα οπωροκηπευτικά σκαλίζοντας, φυτεύοντας και ποτίζοντας τον κήπο τους. Ζωγραφική και ώρες χαλάρωσης με ανάγνωση παραμυθιών, προβολή ταινιών ή κινουμένων σχεδίων συμπληρώνουν ευχάριστα την παραμονή των παιδιών στις εγκαταστάσεις του Forty Love.

  Περιλαμβάνεται εβδομαδιαία διατροφή με πρόγευμα (τοστ-χυμό), κυρίως γεύμα διαφορετικό κάθε μέρα όπως μπιφτέκια με πατάτες, παστίτσιο, πίτσα και πολλά άλλα, μαγειρεμένα με ειδική σπιτική φροντίδα!

  Συνολική διάρκεια προγράμματος: 6 εβδομάδες (από 17/6 μέχρι 26/7)

  Επιλογή διαστήματος: 1 – 6 εβδομάδες

  Ηλικίες: 5 – 12 ετών

  Ωράριο: Δευτέρα με Παρασκευή 8:00-16:00

  Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.fortylove.gr/view_page/15/summer-camp

 • Οδός Ικτίνου (όπισθεν Στρ. Σχολής Ευελπίδων), Κορωπί
 • 2109653622, 698382500
 • Website
 • Robotakia Summer Camp

  Ένα πρωτότυπο και άκρως διασκεδαστικό πρόγραμμα έχουν ετοιμάσει και φέτος τα Robotakia. Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να ευχαριστηθούν ένα κόσμο υψηλής τεχνολογίας, με πολλή Ρομποτική –και όχι μόνο! Μηχανικές κατασκευές, τρισδιάστατη σχεδίαση, κατασκευή ηλεκτρονικών παιχνιδιών, τρισδιάστατη εκτύπωση, ηλεκτρονικά κυκλώματα, προγραμματισμός Drones και άλλες εκπλήξεις περιμένουν τους εκκολαπτόμενους επιστήμονες του μέλλοντος. Επιπλέον, το Camp περιλαμβάνει καθημερινά δύο Open Labs, δηλαδή εργαστήρια όπου τα παιδιά θα μπορούν να εφαρμόζουν αυτά που μαθαίνουν, επιλέγοντας εκείνα με τι ακριβώς θα ασχοληθούν και τι θα φτιάξουν. Τα Open Labs γίνονται με την επίβλεψη και βοήθεια των δασκάλων του κέντρου και με χρήση όλου του διαθέσιμου εξοπλισμού ώστε να προσφέρουν μία ολοκληρωμένη και αξέχαστη εμπειρία. Εξαιρετικά σημαντικό είναι πως τα τμήματα είναι πάντα ολιγομελή, τα παιδιά εργάζονται σε ομάδες των 2-3 παιδιών και χωρίζονται με βάση την ηλικία και την εμπειρία τους. Το ημερήσιο πρόγραμμα είναι πραγματικά ευρηματικό και γεμάτο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Τι καλύτερο, λοιπόν, από 25 ώρες ανοικτών εργαστηρίων και 20 ώρες καθοδηγούμενων εργαστηρίων που είναι βέβαιο πως θα χαρίσουν στα παιδιά μια ανεπανάληπτη εμπειρία τεχνολογίας;

  Για το τέλος, ένα χρήσιμο tip: Τα εργαστήρια διαφέρουν από τη μία εβδομάδα στην άλλη και έτσι τα παιδιά μπορούν αν θέλουν να επιλέξουν να συμμετέχουν σε περισσότερες από μία εβδομάδες ανάλογα με τους χρόνους τους και τα ενδιαφέροντά τους.

  Τα παιδιά μπορούν να φέρουν μαζί το φαγητό τους ή να απολαύσουν το αγνό και ισορροπημένο εβδομαδιαίο παιδικό μενού που έχουν επιλέξει ειδικά για εκείνα τα Robotakia.

  Συνολική διάρκεια προγράμματος: 5 εβδομάδες (από 18/6 μέχρι 19/7)

  Επιλογή διαστήματος: 1 – 5 εβδομάδες

  Ηλικίες: 6 – 12 ετών

  Ωράριο: Δευτέρα με Παρασκευή 8:00-17:00

  Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.robotakia.gr/summer-camp-2019/

 • Δημητρίου Γούναρη 178 και Μυκηνών 19, Γλυφάδα
 • 210 962 9999
 • Website
 • Εκπαιδευτήρια ΓΕΙΤΟΝΑ – Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

  Με σύνθημα το «Αθλούμαι – Ψυχαγωγούμαι – Μαθαίνω – Ανακαλύπτοντας  και Δημιουργώντας», τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα προσφέρουν για ακόμα μια χρονιά στους μαθητές τους και στους μαθητές άλλων σχολείων τα Καλοκαιρινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα που περιλαμβάνουν αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, αλλά και δράσεις που μυούν τους μαθητές στις Επιστήμες, τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει βόλτες με ποδήλατα, κολύμβηση δράσεις της Βιβλιοθήκης στον κήπο, εικαστικές κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, ζαχαροπλαστική, μαγειρική και δραστηριότητες στα Αγγλικά. Για τα παιδιά του Δημοτικού και του Γυμνασίου το πρόγραμμα κινείται σε δύο άξονες: Αθλητισμός, με καθημερινή πρακτική εξάσκηση, φιλικούς αγώνες και πρωταθλήματα μέσα από μια μεγάλη γκάμα προσφερόμενων αθλημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, κολύμβηση, ξιφασκία, αυτοάμυνα- Ζίoυ Ζίτσου, ρυθμική και ενόργανη) και Εκπαιδευτική Ρομποτική, με στόχο να αποκτήσει το παιδί γνώσεις και δεξιότητες πάνω σε αρχές μηχανικής, σχεδιασμού, προγραμματισμού και αυτοματισμού. Τα παιδιά που επιλέγουν το Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στο Αθλητικό Πρόγραμμα της απογευματινής ζώνης. Παράλληλα, διαθέσιμα σε όλους τους κατασκηνωτές είναι τα προγράμματα βιωματικής μάθησης (με αντικείμενα όπως η Αστρονομία, η Μυθολογία, οι Κατασκευές, η Μαγειρική κ.ά), πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων (όπως Flying Fox, τοξοβολία, αναρρίχηση, ποδήλατo, πινγκ πονγκ, μοντέρνος χορός, τρίαθλο κ.ά), αλλά και κατασκηνωτικά παιχνίδια (πχ κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια προσανατολισμού, νεροπόλεμος, νεροτσουλήθρα, παιχνίδια χωρίς σύνορα, escape room κ.ά).

  Στα παιδιά του Νηπιαγωγείου θα προσφέρεται δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα.

  Στα παιδιά Δημοτικού – Γυμνασίου θα προσφέρεται πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό γεύμα, απογευματινό και δείπνο.

  Περίοδοι κατασκηνωτικού προγράμματος:

  Α’ Περίοδος: 18- 21/6

  Β’ Περίοδος: 24 – 28/6

  Γ’ Περίοδος: 1 – 5/7

  Επιλογή διαστήματος: Κάθε παιδί μπορεί να επιλέξει από μία έως τρεις περιόδους.

  Ηλικίες: 4 – 13 ετών

  Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 – 15:45 για τα παιδιά Νηπιαγωγείου, 08:00 – 21:00 για τους μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου.  Όσα παιδιά επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στο σχολείο μπορούν να διευκολυνθούν, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

  Για περισσότερες πληροφορίες: www.geitonas.edu.gr

 • Τ.Θ. 74128, Βάρη
 • 210 9656200
 • Website
 • Summer Camp στα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη

  Τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη διοργανώνουν, για 16η συνεχή χρονιά, με ευθύνη και συνέπεια το Summer Camp το οποίο περιλαμβάνει τέσσερα αθλητικά, ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά προγράμματα (το Kids Club με αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες
  για παιδιά 3-5 ετών, το Arts and Sports Club με αθλητικές, καλλιτεχνικές, θεατρικές και μουσικές δραστηριότητες για παιδιά 5-9 ετών, το Sports and Swimming Club  με καθημερινή επίσκεψη στη θάλασσα για παιδιά 5-14 ετών και το Adventure Club με σπάνιες και περιπετειώδεις δραστηριότητες για παιδιά 12-14 ετών). Τα προγράμματα υλοποιούν Εκπαιδευτικοί της Σχολής, των αθλητικών ομίλων και του Ωδείου των Εκπαιδευτηρίων Γεωργίου Ζώη και Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με μεγάλη εμπειρία από παιδικές κατασκηνώσεις και αθλητικές δραστηριότητες. Μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα αθλοπαιδιών και δραστηριοτήτων  (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, παιδαγωγικά παιχνίδια, πινγκ πονγκ, ενόργανη γυμναστική, ρυθμική, τραμπολίνο, ju jitsu, χορός, κολύμβηση, τοξοβολία, θεατρικό παιχνίδι, καλλιτεχνικό εργαστήρι, μουσική προπαιδεία, cinema), τα παιδιά θα ξεκουραστούν, θα ψυχαγωγηθούν, θα αποκτήσουν καινούριους φίλους, νέες εμπειρίες, νέες γνώσεις και θα λειτουργούν πιο αυτόνομα, έτσι ώστε να αρχίσουν τη νέα χρονιά γεμάτα δύναμη και ζωντάνια. Παράλληλα, τα προγράμματα εμπλουτίζονται με εκδηλώσεις και δωρεάν εκδρομές. Εκδρομή στο οικολογικό πάρκο Ευρυάλης, action park, εκδρομή σε γηπεδάκια 5×5, διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, ημέρα παραδοσιακών-ξεχασμένων παιχνιδιών, ημέρα μεταμφίεσης, ψυχαγωγικά παιχνίδια συνεργασίας (ροντέο κλπ.), παιχνίδι χαμένου θησαυρού (με δίπλωμα εξερευνητή στους νικητές), μουσικά ταξίδια, δημιουργία λαχανόκηπου, antibullying Club, διαγωνισμοί χορού & karaoke και αποχαιρετιστήριο πάρτι την τελευταία μέρα της περιόδου είναι μερικές μόνο από τις εκπλήξεις που περιμένουν τα παιδιά αυτό το καλοκαίρι!

  Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να τρώνε από το μαγειρείο της Σχολής.

  Συνολική διάρκεια προγράμματος: Από 18/6 έως 26/7 και από 2/9 έως 10/9

  Επιλογή διαστήματος: 1 – 6 εβδομάδες

  Ηλικίες: 3 – 14 ετών

  Ωράριο: Δευτέρα με Παρασκευή 8:00-17:00

  Για περισσότερες πληροφορίες:  www.summercamp.gr

 • Αβέρωφ 12-14, Αργυρούπολη
 • 2109617817
 • Website
 • Καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση στις Παιχνιδοϊστορίες

  Στη σημερινή εποχή δυστυχώς λείπουν οι ευκαιρίες για ελεύθερο και αδόμητο παιχνίδι. Οι Παιχνιδοϊστορίες έρχονται να καλύψουν αυτό ακριβώς το κενό. Μέσα από ένα πρόγραμμα απολύτως προσαρμοσμένο πάνω στις επιθυμίες και τις ανάγκες των παιδιών και με την καθοδήγηση των εξειδικευμένων παιδαγωγών, έμπειρων εμψυχωτών και επιστημόνων του Εργαστηρίου Δημιουργικής  Βιωματικής Έκφρασης, αυτό το summer camp έχει σκοπό να παροτρύνει τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους, να αυξήσουν την κοινωνική συνδιαλλαγή τους, να διασκεδάσουν, να μάθουν, να ανακαλύψουν, να δημιουργήσουν. Επιτραπέζια και παζλ κατάλληλα για κάθε ηλικία, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, κατασκευές, ομάδες συζήτησης και προβολή ταινιών, σε συνδυασμό φυσικά με άφθονο ελεύθερο παιχνίδι που τόσο έχουν ανάγκη τα παιδιά, είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που προσφέρονται στις Παιχνιδοϊστορίες. Παράλληλα, ο μεγάλος, φωτεινός και ζεστός χώρος των 180 τ.μ. ενδείκνυται απόλυτα για διάφορα κινητικά παιχνίδια, επίσης προσαρμοσμένα στην ηλικία και τις επιθυμίες των παιδιών. Στόχος, μέσα από όλες αυτές τις δραστηριότητες να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν τα εκφραστικά τους μέσα, να καλλιεργήσουν τις ψυχο-πνευματικές τους δυνάμεις και να απελευθερώσουν τον συναισθηματικό τους κόσμο, με απώτερο σκοπό την κατανόηση τόσο του εαυτού τους όσο και του κόσμου που τους περιβάλλει. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα καλοκαίρι γεμάτο παιχνίδι, φίλους και διασκέδαση, μετά από μια χρονιά γεμάτη υποχρεώσεις;

  Περιλαμβάνεται πρωινό, ενώ τα παιδιά μπορούν να φέρουν μαζί τους το μεσημεριανό τους γεύμα.

  Συνολική διάρκεια προγράμματος: Από 17/6 μέχρι 9/8 και από 26/8 μέχρι 10/9

  Επιλογή διαστήματος: Ημερήσια ή εβδομαδιαία συνδρομή

  Ηλικίες: 4 – 11 ετών

  Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 8.00 με 16.00

  Για περισσότερες πληροφορίες: 694 4601220

 • Αχιλλέως 96, Παλαιό Φάληρο
 • 2109840901, 6944601220
 • Website
 • Summer Camp στο Περιβόλι στη Βάρη

  Αν θέλετε να χαρίσετε στα παιδιά την ανεμελιά της εξοχής φέτος το καλοκαίρι, δεν χρειάζεται να φύγετε από την πόλη, αφού το Περιβόλι στη Βάρη διοργανώνει και φέτος ένα μοναδικό Summer Camp. Άφθονο παιχνίδι στη σκιά των δέντρων, επαφή με το χώμα και την κηπουρική και συμμετοχή στην καθημερινότητα του Περιβολιού εξασφαλίζουν τη διασκέδαση αλλά και τη σωματική και ψυχική ευεξία των παιδιών τα οποία, με την καθοδήγηση των έμπειρων παιδαγωγών του Περιβολιού, θα γίνουν Εξερευνητές της φύσης, Ινδιάνοι, Ναυαγοί, θα λύσουν γρίφους και θα κάνουν πειράματα εξασκώντας τη φαντασία και την επινοητικότητά τους. Παράλληλα, το Camp του Περιβολιού είναι το μόνο στο οποίο τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία των γευμάτων τους, με αγνά υλικά κατευθείαν από τα παρτέρια τους. Συγκομίζουν τη σαλάτα τους, μαζεύουν τα αβγά από τις κότες για το δεκατιανό, ζυμώνουν το ψωμί τους ή φουρνίζουν ένα υπέροχο μπριάμ. Έτσι, έρχονται σε επαφή με τον κύκλο της τροφής, μαθαίνουν να αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά και συνειδητοποιούν ότι ο τρόπος που τρώνε επηρεάζει το πώς νιώθουν, αλλά και τον κόσμο γύρω τους. Και, φυσικά, μετά από μια σχολική χρονιά γεμάτη δοµηµένες και κατευθυνόµενες δραστηριότητες, τα παιδιά έχουν επιτέλους χρόνο για να παίξουν! Tο Summer Camp του Περιβολιού είναι φύση, παρέα και πολύ παιχνίδι!

  Το Περιβόλι στη Βάρη είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Ένα Περιβόλι που αναπτύσσεται και αναδεικνύει την ιδέα του να σέβεσαι, να παρατηρείς και να μαθαίνεις από τη φύση ανακαλύπτοντας τρόπους και λύσεις για να βελτιώνεις την καθημερινότητα και τη ζωή σου.

  Περιλαμβάνεται δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα με υλικά από τα βιολογικά πιστοποιημένα παρτέρια του Περιβολιού και συνεργασίες με μικρούς ντόπιους παραγωγούς.

  Συνολική διάρκεια προγράμματος: 7 εβδομάδες (από 17/6 μέχρι 2/8)

  Επιλογή διαστήματος: 1 – 7 εβδομάδες

  Ηλικίες: 4-10 ετών

  Ωράριο: Δευτέρα με Παρασκευή 8:00-15.00 (με δυνατότητα επέκτασης μέχρι τις 17.00)

  Για περισσότερες πληροφορίες: www.perivolivari.gr/για-οικογένειες/summer-camp-2/

 • Κυρηνειας 15 (πρωην Κυργιών), Βάρη
 • 2108963000, 6946088427
 • Website
 • Facebook
 • Workout Hall

  Χαρίστε στα παιδιά σας 10 ημέρες γεμάτες αθλητικές δραστηριότητες, ευφάνταστα παιχνίδια και διαδραστικές ασχολίες στο πιο εναλλακτικό παιδικό Summer Camp με την εγγύηση ποιότητας του Workout Hall στον Άλιμο. Για τέταρτη χρονιά το Workout Hall υπόσχεται, εντός των 7.000 τ.μ. του, όμορφες αθλητικές στιγμές την περίοδο του καλοκαιριού. Παιδιά από 7 – 12 ετών και έφηβοι από 13 – 17 ετών, θα έχουν ξανά την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές αθλητικές εμπειρίες με το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, που θα τα μυήσει στη φιλοσοφία του CrossFit, του Kick Boxing, της αναρρίχησης και της κολύμβησης, χωρίς να χάσουν την παιδικότητά τους. Όλα αυτά υπό την καθοδήγηση των έμπειρων και καταρτισμένων προπονητών του Workout Hall που θα  διδάξουν τεχνικές μέσα από ασκήσεις και παιχνίδια με σκοπό τα παιδιά να αθληθούν και να διασκεδάσουν. Δείτε αναλυτικά τις τιμές και τις περιόδους εδώ.

 • Ρόδων 6 & Κυβέλης
 • Ταξιδεύουμε με την Κουκουμάφκα

  Και τώρα που έφτασε ο καιρός η Κουκουμάφκα βάζει «πλώρη» για το πρώτο της Summer camp. Ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας και ταξιδεύουμε κάθε εβδομάδα σε έναν διαφορετικό προορισμό: στον πλανήτη Γη, στις 5 Ηπείρους, στις ομορφιές της χώρας μας, σε Αρχαίους πολιτισμούς και στην περιπέτεια μέσα από ανακαλύψεις, πειράματα, προβολές, κατασκευές.

  Το πρόγραμμά μας καθημερινά περιλαμβάνει κολύμπι στην πισίνα μας, παιχνίδι και δραστηριότητες στον κήπο, δράσεις & θεατρικό παιχνίδι, ηχοιστορίες, επιτραπέζια και ομαδικά παιχνίδια, κατασκευές με διάφορα υλικά, κηπουρική, cooking,  προβολή ταινιών, ελεύθερο παιχνίδι.

  Προσφέρεται δεκατιανό και απογευματινό snack. Το μεσημεριανό φαγητό είτε το φέρνετε εσείς από το σπίτι, είτε μπορείτε να επιλέξετε από το δικό μας menu, με «σπιτικές» προδιαγραφές

  Διάρκεια 10 εβδομάδες (17/9-9/8 & 26/8-6/9)

  Ωράριο Καθημερινά 8.00-18.00

  Για το ημερήσιο πρόγραμμά μας & περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site μας http://www.koukoumafka.gr/ & την σελίδα μας στο fb koukoumafka.gr

  www.nou-pou.gr