Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών, οι συζητήσεις μεταξύ Νίκου Δένδια και Σεργκέι Λαβρόφ θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στην οικονομική και την ενεργειακή συνεργασία, καθώς και ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, το Κυπριακό, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

Μνημόνιο έτους Ελλάδας-Ρωσίας υπογράφουν Δένδιας -Λαβρόφ
Οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα υπογράψουν «Κοινό Μνημόνιο για τη διεξαγωγή του έτους ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας το 2021». Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο περί ώρας 13:30.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, ανακοίνωσε την Πέμπτη πως Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα στις 26 Οκτωβρίου.

«Στην Αθήνα ο επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η ατζέντα της παρουσίας Λαβρόφ στην Ελλάδα
Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια των επαφών με την ελληνική ηγεσία «προβλέπεται να συζητηθούν οι τρόποι ενεργοποίησης του πολιτικού διαλόγου, η εμβάθυνση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, η ανάπτυξη των πολιτιστικο-ανθρωπιστικών σχέσεων».

«Επίσης, προβλέπεται να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων σε διεθνή και περιφερειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, στα Βαλκάνια και στον Καύκασο», συνέχισε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι προγραμματίζεται η υπογραφή μνημονίου για τη διοργάνωση Έτους Ιστορίας - Ρωσία-Ελλάδα το 2021.


Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/nikos-dendias-s...