Τα χρήματα που έδωσαν φάνηκαν... λίγα στον παπά

«Μαλλιά κουβάρια» έχουν γίνει στη Ζάκυνθο τρεις κουμπάροι και ένας ιερέας, για  το περιβόητο φακελάκι που περιείχε τα χρήματα για τα έξοδα της εκκλησίας. Οι κουμπάροι υποστηρίζουν ότι τα χρήματα που έδωσαν φάνηκαν λίγα στον παπά, ο οποίος τους ζήτησε επιπλέον χρήματα γιατί τα μυστήρια που θα τελούσε ήταν δύο, δηλαδή γάμος και βάφτιση. 

Ο γάμος έγινε, οι υπογραφές έπεσαν... τα όσα ακολούθησαν, όμως, στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων στη Ζάκυνθο θυμίζουν σκηνή από κωμωδία. Τα λόγια του παπά για το περιβόητο φακελάκι, άναψε φωτιές πριν καλά καλά ξεκινήσει το μυστήριο της βάφτισης, όπως υποστηρίζουν το ζευγάρι αλλά οι κουμπάροι.

Το έδωσα και αμέσως το άνοιξε μπροστά σε όλο τον κόσμο, κανονικά, τα μέτρησε, είδε πως δεν του φτάνουν. Άρχισε να ωρύεται ότι αυτά δεν φτάνουν για τίποτα , ούτε για το ρεύμα που καίει η εκκλησία, δυο μυστήρια που του τρώμε τρεις ώρες εκεί μέσα. 

Οι τρεις κουμπάροι, όπως λένε, τα είχαν υπολογίσει όλα.
 

«Βάλαμε τέσσερα φακελάκια. Σύνολο έδωσε ο καθένας 45 ευρώ. 30 στην εκκλησία, 60 του παπά, 30 για τους ψάλτες και 15 για το νεωκόρο. ,Σύνολο 135 ευρώ. Όμως και πάλι δεν έφταναν.... γιατί όπως υποστηρίζει ο παπάς το ότι προαιρείσθε δεν ισχύει για τα λειτουργικά έξοδα του ναού», λέει η κουμπάρα.    

«Μου δώσανε έναν φάκελο για τα δύο μυστήρια 30 ευρώ. Και εγώ τους είπα ότι λόγω της εκκλησίας που είχε ανοίξει από τις τέσσερις και θα 'κλεινε στις εννιάμιση το βράδυ με τα φώτα και τα aircondition αναμμένα, λέω είναι λίγα αυτά τα λεφτά. Συγνώμη, παιδιά λέω, δεν τα ζητάω για μένα, αν θέλετε βάλτε κάτι», λέει ο παπάς. 

Ο παπά - Παναγιώτης, από την άλλη,  που λειτουργεί 33 χρόνια περιμένει μια συγνώμη που πήρε τόση διάσταση το θέμα. Διαφορετικά θα κινηθεί νομικά, για λόγους ευθυξίας.   

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.