Δύο μοίρες μαχητικών F-35 A επέστρεψαν στην βάση αεροπορικής δύναμης του Hill στη Γιούτα μετά από συνεχείς εκπαιδευτικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη.

Η 421η μοίρα μαχητικών F-35 A επιστρέφει στη βάση της μετά από ένα δίμηνο στην Ευρώπη όπου εξοικείωναν τους Ευρωπαίους αξιωματούχους στα νέα δεδομένα της Ατλαντικής συμμαχίας. Τα μαχητικά βρίσκονταν στην Αεροπορική Βάση Spangdahlem της Γερμανίας και συμμετείχαν σε πολλές ασκήσεις μάχης με συμμαχικά και συνεργαζόμενα έθνη.

Τα μαχητικά επιχείρησαν σε 19 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, πραγματοποιώντας πλήθος ασκήσεων στην Ιταλία, την Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Νορβηγία. Οι ασκήσεις σχεδιάστηκαν για να διευρύνουν περαιτέρω την ικανότητα μάχης των F-35 A και να ενισχύσουν τις σχέσεις των εθνών δίνοντας τους την ικανότητα σε πτητικές λειτουργίες με άλλα αμερικανικά και συμμαχικά αεροσκάφη.

Η συγκεκριμένη δύναμη των μαχητικών F-35 εξακολουθεί να αναπτύσσεται στην Αεροπορική Βάση Al Dahfra, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προς υποστήριξη της αποστολής της κεντρικής πολεμικής διοίκησης των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Πηγή: Defence Blog / Φωτογραφία Reuters