Η ηγεσία του υπουργείου Εθνική Άμυνας προχώρησε στην αντικατάσταση των στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), χωρίς όμως  να τοποθετήσει τους αντικαταστάτες τους. 

Στο  ΦΕΚ 944/8.11.19 με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου,  ανακοινώνεται η λήξη της θητείας του Γενικού Διευθυντή, αντιναυάρχου ε.α Κυριάκου Κυριακίδη και του Αναπληρωτή Διευθυντή, αντιστρατήγου ε.α Δημήτρη Μπαλαφάτη, αλλά δεν ορίζεται η νέα ηγεσία της ΓΔΑΕΕ. Προφανώς αναμένεται νέο ΦΕΚ με το οποίο θα τοποθετούνται τα νέα στελέχη.

Όπως είχε γράψει το OnAlert για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών προορίζεται ο αντιπτέραρχος ε.α Θοδωρής Λάγιος , ενώ στη θέση του Αναπληρωτή αναμένεται να τοποθετηθεί ο υποστράτηγος ε.α Μιχαήλ Παπαδάκης.

Ωστόσο, ουδείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής η οποία, αν γίνει, θα ερμηνεύσει γιατί ακόμη δεν έχει γίνει ο διορισμός της νέας ηγεσίας της ΓΔΑΕΕ.

Σε κάθε περίπτωση, το παράδοξο είναι ότι τυπικά μέχρι τον επίσημο διορισμό τους, η ΓΔΑΕΕ παραμένει «ακέφαλη», αφού το ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 8 Νοεμβρίου αναφέρει ότι η θητεία του Γενικού και του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή λήγει από την 1η Νοεμβρίου.

onalert.gr