Ερωτήματα – δικαιολογημένα, προκάλεσε η σημερινή «απόδραση» του υπουργού Άμυνας, κ. Αποστολάκη, στον Σχοινιά όπου έτρωγε ψάρια με την παρέα του, όπως αποκάλυψε το Κανάλι ONE. Και αυτό γιατί, την ώρα που ο πρωθυπουργός, χθες συγκαλεί έκτακτο ΚΥΣΕΑ, ο Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις εμμένοντας στη θέση του ότι μπορεί να κάνει γεωτρήσεις ακόμη και εντός της ΑΟΖ της Κύπρου, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει εισβολή εντός των συνόρων της Κύπρου, αναρωτιέται κανείς πώς ο κ. Αποστολάκης είχε τη διάθεση να «βολτάρει» τρώγοντας ψάρια.

Δικαιολογημένα λοιπόν κάποιοι, έβγαλαν το συμπέρασμα ή ότι το ΚΥΣΕΑ που έκανε ο κ. Τσίπρας ήταν για το θεαθήναι, θέλοντας να δραματοποιήσει την κατάσταση για προεκλογικούς λόγους, ή ότι ο κ. Αποστολάκης, διαφωνεί με την τακτική Τσίπρα και έχει δική του άποψη για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Γεγονός πάντως είναι ότι, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει με σπασμωδικότητα τα γεγονότα και τις τουρκικές προκλήσεις. Από τη μία ζητάει την παρέμβαση της ΕΕ και των υπολοίπων συμμάχων έναντι των προκλήσεων της Τουρκίας, και από την άλλη εμμένει στα ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) προσπαθώντας να βρει σημείο επικοινωνίας με τον Ερντογάν, ενώ καθημερινά τα τουρκικά αεροπλάνα κάνουν δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο κ. Αποστολάκης δεν πέρασε καν από το γραφείο του στο Υπουργείο Άμυνας, ενώ όπως διέρρευσε τις προηγούμενες μέρες στον Τύπο, δεν κατεβαίνει ως υποψήφιος στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της έντασης που υπάρχει αυτήν την  περίοδο με την Τουρκία……..και από την άλλη πάει για ψαράκι.

Ωστόσο, το βράδυ ο κ. Αποστολάκης μίλησε στον ΑΝΤ1 και είπε ότι δεν θεωρεί πιθανό ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Αναφερόμενος στο ΚΥΣΕΑ είπε ότι, «καλώς έγινε για να δοθεί ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Εγώ δεν έχω καμία ανησυχία».

Πάντως ο κ. Αποστολάκης ανέφερε ότι, αν η Τουρκία κάνει κάτι αντίστοιχο με ό,τι συμβαίνει τώρα στην Κύπρο, δηλαδή γεωτρήσεις σε ελληνική ΑΟΖ, θα σημαίνει παραβίαση του κυριαρχικού μας δικαιώματος και δεν πρέπει να το ανεχτούμε. «Υπάρχουν σχέδια, έχουν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις για το πώς θα αντιδράσουμε. Υπάρχει ετοιμότητα».