Σύμφωνα με ενημέρωση του Προέδρου της ΕΑΑΣ Αντιστράτηγου Βασίλη Ροζή σήμερα τελέστηκε σοβαρό θεσμικό ατόπημα από την  απερχόμενη πολιτική ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ μέσω κοινωνικών δικτύων έγραψε τα εξής:

Κατά τη τελετή παραλαβής - παράδοσης του υπουργείου ο απερχόμενος υπουργός κ. Αποστολάκης, ο οποίος είχε και την ευθύνη της όλης τελετής, "ξέχασε" να καλέσει τους Προέδρους και τα μέλη των Δ.Σ. των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (ΕΑΑΣ - ΕΑΑΝ - ΕΑΑΝ), τους Προέδρους και τα Δ.Σ. των αντίστοιχων Μετοχικών Ταμείων...δείχνοντας για μια ακόμη φορά την εκτίμηση του για τους απόστρατους.Στη νέα πολιτική ηγεσία, Υπουργό κ. Παναγιωτόπουλο Νίκο και Υφυπουργό κ.Στεφανή Αλκιβιάδη, οι οποίοι συνοδεύτηκαν από μέλη των οικογενειών τους και λιγοστούς φίλους, τους εύχομαι ολόψυχα να είναι γεροί, δυνατοί και αποφασιστικοί ώστε να ανταποκριθούν στο πραγματικά δύσκολο έργο τους.

Καλή επιτυχία λοιπόν για το καλό των Ε.Δ. και της Πατρίδας μας γενικότερα.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω προσωπικά το νέο Υφυπουργό κ .Στεφανή Αλκιβιάδη που με τιμά με τη προσωπική φιλία του και ήμουν προσκεκλημένος του στην υπόψη παράδοση - παραλαβή. Σε ευχαριστώ από καρδιάς κ. Υπουργέ και θεωρώ ύψιστη τιμή που με συγκαταλέγεται στους φίλους σας.