Σύμφωνα με πληροφορίες του enoplos.gr το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, με έγγραφο του, προς το προσωπικό του, υπενθυμίζει ρητά, ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό, για το τι ανεβάζει στο διαδίκτυο και ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πρωτοβουλία αυτή της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι κατά την γνώμη μας ιδιαίτερα εξαιρετική, σύμφωνα με όλα αυτά που έχουμε δει να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, δίνει μάλιστα και το έναυσμα στα υπόλοιπα επιτελεία, να ακολουθήσουν το παράδειγμα της και να εκδώσουν αντίστοιχα έγγραφα, προς ενημέρωση και συμμόρφωση των στελεχών.

Διαβάστε, ορισμένα από αυτά που αναφέρει η διαταγή:

Απαγορεύει να αναρτούν επιχειρησιακές πληροφορίες από ασκήσεις, εκπαίδευση, μετακινήσεις.

Απαγορεύει να αναρτούν υπηρεσιακά έγγραφα, ακόμη και αδιαβάθμητα, εδώ τονίζουμε για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι για τα αδιαβάθμητα έγγραφα ισχύει ο χαρακτηρισμός αυτός, μόνο για τους στρατιωτικούς, για τους πολίτες ακόμη και ένα έγγραφο αδιαβάθμητο θεωρείται διαβαθμισμένο.

Απαγορεύεται να αναρτούν φωτογραφίες και βίντεο από διαβαθμισμένους χώρους των Μονάδων.

Απαγορεύεται επίσης,  ο σχολιασμός, με υβριστικό ή υποτιμητικό τρόπο και γενικά συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την στρατιωτική ιδιότητα.

Όλα τα ανωτέρω, μπορεί να δώσουν εσφαλμένες εντυπώσεις, στους πολίτες, για την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ενημερώνουμε τα Στελέχη, ότι στις Μονάδες τους, υπάρχει ο Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας (ΕΚΑ), καλό είναι να τον αναζητήσουν, από τα αρμόδια γραφεία, ώστε να τον διαβάσουν προσεκτικά, περιέχει πολύ σημαντικά πράγματα, για την ασφάλεια, που πιθανών πολλά στελέχη, να μην τα γνωρίζουν, επειδή ασχολούνται με τελείως διαφορετικό αντικείμενο εργασίας και καλό είναι να ενημερωθούν πλήρως για αυτό το σημαντικό αυτό θέμα.

Τέλος δίνουμε, συγχαρητήρια στην Πολεμική Αεροπορία, για την ευαισθησία της, στο θέμα της ασφάλειας και τολμάμε, να κάνουμε και την δική μας πρόταση, λόγω εμπειρίας, να μην μείνει η όλη αυτή σημαντική ιστορία σε ένα έγγραφο μόνο, αλλά οι υπεύθυνοι Αξιωματικοί Ασφαλείας των Μονάδων, να ενημερώνουν με συνεχείς κατά καιρούς διαλέξεις, το προσωπικό για το θέμα της Ασφάλειας και της διαφύλαξης του Απορρήτου.