Στην εξάρθρωση κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στη σύναψη συμβολαιογραφικών πράξεων εικονικών συμφώνων συμβίωσης και αναγνωρίσεων τέκνων, μεταξύ αλλοδαπών και ημεδαπών, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα στην οποία περιλαμβάνονται 12 δικηγόροι και ισάριθμοι συμβολαιογράφοι, τέσσερις αστυνομικοί και δύο υπάλληλοι Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης καθώς και άμεση συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση κατ' εξακολούθηση. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το παράνομο οικονομικό όφελος που είχαν υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, από το 2016 και για περίπου τρία χρόνια, η συμμορία με βασικά μέλη δικηγόρο και δύο συμβολαιογράφους, προέβαινε στη σύναψη εικονικών συμβολαιογραφικών πράξεων συμφώνων συμβίωσης και αναγνώρισης τέκνων, με σκοπό την παράνομη έκδοση βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής.

Το εγκληματικό δίκτυο, για να πετύχει τον σκοπό του, εντόπιζε αλλοδαπούς μέσω δικτύου συνεργατών ενώ τα μέλη του έπαιρναν έως και 6.000 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση. Η συμμετοχή αστυνομικών και υπαλλήλων ΚΕΠ στο κύκλωμα προσδιορίζεται στη βεβαίωση γνησίων υπογραφής σε υπεύθυνες δηλώσεις - εξουσιοδοτήσεις.

https://www.902.gr