Επιτελική ομάδα εργασίας (Task Force) με σκοπό την προβολή των ελληνικών θέσεων στο ευρωπαϊκό και διεθνές πεδίο συστάθηκε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, υπό τον αναπληρωτή υπουργό, Γιώργο Κουμουτσάκο.

Στην επιτελική ομάδα προσφέρουν αμισθί τις υπηρεσίες τους οι πρέσβεις ε.τ. Δημήτριος Ράλλης και Αικατερίνη Μπούρα, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Αλέξανδρος Ζήνων και ο δημοσιογράφος-διπλωματικός συντάκτης της εφημερίδας  «Το Βήμα» Άγγελος Αθανασόπουλος.

Ο κ. Ράλλης έχει, μεταξύ άλλων, υπηρετήσει ως πρέσβης της Ελλάδος στο Βερολίνο και ως αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στην Ε.Ε.

Η Αικατερίνη Μπούρα υπήρξε μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στον ΟΗΕ και πρέσβης της Ελλάδος στο Λίβανο.

Ο Αλέξανδρος Ζήνων, πέραν από γ.γ. του κυπριακού ΥΠΕΞ, έχει διατελέσει πρέσβης στις πρεσβείες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο και στη Ρώμη.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτελικής Ομάδας Διεθνοποίησης του Μεταναστευτικού πραγματοποιήθηκε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του κ. Κουμουτσάκου με θέματα τη διεθνή προβολή των ελληνικών θέσεων μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πρόσφατης κρίσης στον Έβρο, την προετοιμασία ενόψει της έναρξης της ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης για τη νέα πολιτική μετανάστευσης και ασύλου, καθώς και την αξιολόγηση και τις δυνατότητες αξιοποίησης της διεθνούς εμπειρίας σε θέματα ασύλου.

naftemporiki.gr