Ξεκίνησαν εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα τα έργα κατασκευής του νέου φράχτη, συνολικού μήκους 27 χλμ., στις Φέρες Eβρου.

Στις Φέρες αναμένεται να βρεθεί το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θα κάνει τη θεμελίωση του φράχτη, ο οποίος – βάσει χρονοδιαγράμματος – θα πρέπει να είναι έτοιμος σε 8 μήνες.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα, αλλά και να στείλει σαφή μηνύματα για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Ο νέος φράχτης θα έχει μήκος 27 χιλιομέτρων και ύψος 5 μέτρα, ενώ θα είναι τμηματικός και όχι συνεχόμενος, αφού θα τοποθετηθεί σε περιοχές, που θεωρούνται «κόκκινες» για το ενδεχόμενο εισβολής παράνομων μεταναστών.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, o πρωθυπουργός θα επισκεφτεί και τη μονάδα του Πυροβολικού στην οποία υπηρετεί ο γιος του, Κωνσταντίνος, στην Αλεξανδρούπολη.

Σε εξέλιξη τα έργα
Υπενθυμίζεται πως εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής του νέου φράχτη, συνολικού μήκους 27 χλμ., στις Φέρες Eβρου. Τα πρώτα 9 χλμ. θα καλύψουν το Πέταλο Φερών, τα επόμενα 15 χλμ. την περιοχή του Κτήματος Τσιρόζη, ενώ άλλα 2,5 χλμ. θα κατασκευαστούν στην περιοχή Νέα Εγνατία. Πρόκειται ουσιαστικά για δυσεπιτήρητα σημεία κατά μήκος της συνοριογραμμής Ελλάδας – Τουρκίας, όπου ο ποταμός Εβρος δεν λειτουργεί ως φυσικό σύνορο καθώς το τουρκικό έδαφος «μπαίνει» δυτικά του ποταμού.

Η κατασκευή του φράχτη αποφασίστηκε από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά τα γεγονότα της περασμένης άνοιξης στη συνοριογραμμή Ελλάδας – Τουρκίας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται εδώ και περίπου δέκα ημέρες και τα έργα συντήρησης του υφιστάμενου φράχτη, που εκτείνεται από τις Καστανιές έως τη Νέα Βύσσα. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 62,9 εκατ. ευρώ.

https://newpost.gr/