Πραγματοποιήθηκε η τελετή υποδοχής και ενημέρωσης της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον νέο υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης μίλησε κατά την διάρκεια της τελετής υποδοχής και ενημέρωσης της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο νέος υπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων, πως «πρέπει να απαντήσουμε στις προκλήσεις με έργα, πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτό που μου είπε ένας φίλος: “Ο Χαρδαλιάς ήταν doer” και συνεχίζουμε έτσι. Αυτό που χρειάζεται είναι να αντιληφθούμε ότι η Πολιτική Προστασία είναι μία αποστολή, όπως ήταν κι αυτή την περίοδο. Αυτή η αποστολή πρέπει να συνεχίσει. Θα μείνουμε ως οικογένεια διατηρώντας το πάθος Χαρδαλιά και επεκτείνοντας τις αρμοδιότητες για να μιλήσουμε για την πρόληψη και την ετοιμότητα».

Παράλληλα, μίλησε και ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανέφερε πως «σήμερα, αποχαιρετώ την Πολιτική Προστασία. Αποχωρώ και με περηφάνεια σας παραδίδω, 784 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, τον Φάρο, τον Άτλαντα, τον Προμηθέα, μια υπερσύγχρονη δομή, μια νέα Πολιτική Προστασία με εξασφαλισμένους πόρους, εργαλεία και υποδομές, με δρομολογημένες όλες, μα όλες τις απαραίτητες επενδύσεις και έναν κάθετο ολιστικό Εθνικό Μηχανισμό Αντιμετώπισης Κινδύνων & Διαχείρισης Κρίσεων, με έμπειρα στελέχη πρώτης γραμμής, έτοιμα στο πλευρό σας να δώσουν νέες μάχες σε κάθε πρόκληση σε κάθε πεδίο, όπου χρειαστεί, οποιαδήποτε στιγμή».

Στυλιανίδης: Να απαντήσουμε στις προκλήσεις με έργα (ieidiseis.gr)