Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση που έγινε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Nίκο Χαρδαλιά, έχουν γίνει 4 προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό στη Σταμάτα.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η φωτιά δείχνει σε ύφεση και ότι το μέτωπο προς Πεντέλη είναι ασφαλές ενώ έκανε λόγο για διάσπαρτες εστίες. Ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε νότια του νεκροταφείου της Σταμάτας στις 11:39 κι ότι οι άνεμοι ήταν ισχύος 6 μποφόρ με ριπές που έφταναν τα 7 κι έτσι πήρε γρήγορα διαστάσεις. Επιχειρούν μεταξύ άλλων 310 πυροσβέστες, 110 οχήματα, 12 ελικόπτερα, 9 αεροσκάφη καθώς και το Beriev.

Από την πλευρά του ο υπ. Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για πάρα πολύ δύσκολη φωτιά που μεταφερόταν από περιοχή σε περιοχή. Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι δόθηκε γενναία μάχη για τη διάσωση των περιουσιών και των ανθρώπινων ζωών. Σημείωσε ότι το ανακριτικό της Πυροσβεστικής ερευνά τα αίτια της φωτιάς κι έχει και τη βοήθεια της αστυνομίας. Τέλος, επεσήμανε ότι και οι επόμενες μέρες είναι υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές και oι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί.