Στο νοσοκομείο κατέληξαν δύο από τους τέσσερις ανήλικους πρόσφυγες-Σε βάρος του 48χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε στο Χαλκειός Χίου όταν ομάδα ανήλικων προσφύγων μπήκε σε θερμοκήπιο  το απόγευμα της Τετάρτης, προκαλώντας φθορές ενώ κατάφερε να αφαιρέσει οπωροκηπευτικά προϊόντα. Σύμφωνα με τις αρχές μόλις οι πρόσφυγες έγιναν αντιληπτοί από τον 48χρονο ιδιοκτήτη του αγροκτήματος άρχισαν να του πετούν πέτρες και ξύλα.

Λίγα λεπτά αργότερα ο 48χρονος απάντησε στην επίθεση πυροβολώντας με κυνηγετικό όπλο. Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν, κυνηγητικό όπλο και τρία φυσίγγια, ενώ δύο εκ των συλληφθέντων αλλοδαπών που τραυματίσθηκαν κατά το χρόνο του περιστατικού, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου. 

Στο πλαίσιο διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, συνελήφθησαν επίσης την Πέμπτη (2.4) στη Χίο, τέσσερις ανήλικοι αλλοδαποί, με τις κατηγορίες, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Σε βάρος του 48χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. 

Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

ethnos.gr