Μια αρνητική πρωτιά μοιράζονται με τους Γάλλους, οι Έλληνες οδηγοί. Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση (από το...
Ινστιτούτο Ipsos) σχετικά με τις οδηγικές συνήθειες των πολιτών της Ευρώπης, η οποία δημοσιεύθηκε  την Τετάρτη, οι δύο αυτοί λαοί εκστομίζουν με μεγάλη ευκολία βρισιές και προσβολές κατά των άλλων, όταν κρατούν τιμόνι στα χέρια τους. 

Συγκεκριμένα, περίπου το 70% των οδηγών σε Ελλάδα και Γαλλία γίνονται αγενείς όταν οδηγούν. Μάλιστα, το ένα πέμπτο των Γάλλων οδηγών δήλωσε ότι «δεν είναι το ίδιο άτομο όταν οδηγάει», ωστόσο μόλις το 6% θεωρούν τον εαυτό τους επιθετικό στον δρόμο.

Επίσης, η έρευνα αυτή έδειξε ότι περίπου το 88% των οδηγών σε όλες τις χώρες παραδέχτηκαν πως ενίοτε πατούν παραπάνω το γκάζι, ωστόσο το 92% των Σουηδών δήλωσε πως είναι πιθανό να... ξεχάσουν τα όρια ταχύτητας που υπάρχουν στους δρόμους.


Η δημοσκόπηση έγινε στις εξής 11 χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Σουηδία, Ελλάδα, Πολωνία, Ολλανδία και Σλοβακία. Σημειώνεται πως πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέφερε πως περίπου 22.800 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα το 2019 σε ολόκληρη την Ε.Ε.