Άγνωστο πλοίο αποβίβασε στην Ιταλία την Κυριακή (24.05.2020) μεγάλο αριθμό μεταναστών, μεταδίδει το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, επικαλούμενο αστυνομικές αρχές.

Το αγνώστων στοιχείων πλοίο που μετέφερε στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στη Σικελία 400 ανθρώπους, τους άφησε σε απόσταση μερικών μέτρων από την ακτή, στην περιοχή του Αγκριτζέντο. Στη συνέχεια απομακρύνθηκε στα ανοιχτά. Στην περιοχή διενεργούνται έρευνες με τη βοήθεια ελικοπτέρων και πλωτών του λιμενικού.

Οι μετανάστες απομακρύνθηκαν από την παραλία σε μικρές ομάδες. Κάποιοι σταματούσαν αυτοκίνητα και ζητούσαν από τους οδηγούς νερό ή να τους μεταφέρουν, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα “Agrigento Notizie”. Άλλοι απλώς κάθισαν στη σκιά των δέντρων για να ξεκουραστούν.

Μια τέτοια μαζική αποβίβαση δεν έχει σημειωθεί στην Ιταλία εδώ και χρόνια, αφού οι διακινητές αποφεύγουν να πλησιάσουν τα παράλια. Εξάλλου, συνήθως, τα σκάφη που χρησιμοποιούνται είναι μικρότερα, όπως εκείνο που έφτασε νωρίτερα την Κυριακή (24.05.2020) στο νησάκι Λινόσα, κοντά στη Λαμπεντούζα, μεταφέροντας 52 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους από την υποσαχάρια Αφρική.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ