Πολλοί φοβούνται ότι οι κάτοικοι της επαρχίας που θεωρείται ως το σημείο μηδέν του κορωνοϊού μπορεί να φέρουν μαζί τους τον παθογόνο ιό μετά τη λήξη της καραντίνας

Δεκάδες άνθρωποι συνεπλάκησαν στα σύνορα της επαρχίας Χουμπέι μετά την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να άρει τον δίμηνο αποκλεισμό στο επίκεντρο του κορωνοϊού, υπογραμμίζοντας τις μεγάλες προκλήσεις που περιμένουν τη χώρα μετά τα πρωτόγνωρα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι συγκρούσεις άρχισαν την Παρασεκυή το πρωί σε μια γέφυρα που συνδέει την Hubei με τη γειτονική επαρχία Jiangxi, καθώς αστυνομικοί και από τις δύο πλευρές διαφωνούσαν για το πώς μπορούν να πιστοποιήσουν αν οι άνθρωποι επιτρέπεται να περάσουν στην Jiangxi

Βίντεο κατέγραψαν σκηνές χάους καθώς πολίτες της Hubei πήγαν στα οδοφράγματα, ανέβηκαν σε αυτοκίνητα της αστυνομίας και άρχισαν να αναποδογυρίζουν οχήματα.

Παράλληλα, κάτοικοι της Hubei απαίτησαν μια συγγνώμη από την αστυνομία της Jiangxi γιατί έβαλαν σημείο ελέγχου στα σύνορα.

Οι δυο επαρχίες έβγαλαν κοινή ανακοίνωση σήμερα, αναφέροντας ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν τα σημεία ελέγχου και ότι δεν πρέπει να χρειάζονται ειδικά έγγραφα για να περάσουν τα σύνορα.

Οι εντάσεις υπογραμμίζουν τις διακρίσεις που μπόρεί να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της αποκλεισμένης Hubei κατά τη διαδικασία επανένταξής τους στις κοινότητες. Πολλοί εκτός της επαρχίας εξακολουθούν να φοβούνται ότι οι άνθρωποι που φθάνουν από εκεί θα μπορούσαν να φέρουν μαζί τους τον εξαιρετικά μεταδοτικό παθογόνο ιό.