Ο νέος κοροναϊός, που ξέσπασε στην κινεζική πόλη Ουχάν, ανάγκασε τις Αρχές της χώρας να χτίσουν μέσα σε χρόνο-ρεκόρ νοσοκομείο για να φιλοξενηθούν οι ασθενείς.

Έτσι τέσσερις κρατικές υπηρεσίες ξεκίνησαν στις 24 Ιανουαρίου την κατασκευή του 1.000 κλινών νοσοκομείου.

Περισσότεροι από 1.000 εργάτες δούλευαν ασταμάτητα προκειμένου το νέο νοσοκομείο να είναι έτοιμο στις 2 Φεβρουαρίου και μία ημέρα μετά να λειτουργήσει κανονικά.

Εντυπωσιακά πλάνα από drone δείχνουν σε γρήγορη ταχύτητα (time-lapse) τις εργασίες ανέγερσης του νοσοκομείου Huoshenshan, στην κινεζική πόλη.

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, οι κατασκευές ξεκίνησαν στις 24 Ιανουαρίου και το νοσοκομείο ανοίγει σήμερα Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου. Το νέο νοσοκομείο κατασκευάστηκε με προκάτ κτίσματα γύρω από ένα κτίσμα 25.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο αρχικά προοριζόταν να γίνει παραθεριστικό συγκρότημα για τους εργάτες της περιοχής.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου αριθμεί 1.400 άτομα, όλοι από τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις. Μέχρι στιγμής περίπου 300 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό, ενώ περίπου 14.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί. 

zougla.gr