Δεν υπήρχε κάποιο σχέδιο διανομής για το εμβόλιο του κορωνοϊού, καθώς ο ιός εξαπλωνόταν κατά τους τελευταίους μήνες της παραμονή τους στην κυβέρνηση, δήλωσε ο νέος προσωπάρχης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, Ρον Κλάιν.

«Η διαδικασία διανομής του εμβολίου, κυρίως εκτός των γηροκομείων και των νοσοκομείων, στην κοινότητα ως σύνολο, δεν υπήρχε στην πραγματικότητα, όταν ήρθαμε στον Λευκό Οίκο» δήλωσε ο Κλάιν στην εκπομπή του NBC «Meet the Press».

Οι πρωτοβουλίες Μπάιντεν για τον κορωνοϊό

Ο Τζο Μπάιντεν κάθισε λίγη ώρα μόνο μετά την ορκωμοσία του στο Οβάλ Γραφείο, όπου υπέγραψε τα πρώτα 17 διατάγματα της θητείας του. Ανάμεσα σε άλλα, όπως η ακύρωση της αποχώρησης των ΗΠΑ από τη Συμφωνία για το κλίμα ή τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε διάταγμα με το οποίο συστήνει μια ρυθμιστική και εποπτική αρχή για την διανομή του εμβολίου στη χώρα.

Ο νέος Αμερικανός πρόεδρος έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την εξέλιξη του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, ενώ πριν από λίγες ημέρες εξέφρασε τον φόβο πως οι νεκροί από τον ιό θα ξεπεράσουν τους 600.000 στη χώρα. Επιπλέον, ο Τζο Μπάιντεν επέβαλε από την πρώτη μέρα στην προεδρεία την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους ομοσπονδιακής δικαιοδοσίας.


Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/leykos-oikos-tram...