Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA) του Αλ Σάρατζ στη Λιβύη προειδοποίησε σήμερα ότι οι παραβιάσεις από τους αντιπάλους της καταστρέφουν την εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Γκνούνου, έναν εκπρόσωπο τύπου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA), οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ σφυροκόπησαν σήμερα την Τρίπολη.

Ο ίδιος κατηγόρησε, επίσης, τις δυνάμεις του Χάφταρ ότι επιχειρούν να προωθηθούν στην περιοχή Αμπουγκρέιν, η οποία βρίσκεται ανατολικά της πόλης Μισράτα, που ελέγχει η GNA.

«Με τις επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας στη Λιβύηαπό τον εχθρό, ο αντίπαλος καθιστά άχρηστη την εκεχειρία» επισήμανε ο Γκνούνου σε μια ανακοίνωση στα αραβικά που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Ο αξιωματούχος δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τυχόν θύματα.

Μια πηγή από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) του Χάφταρ ανέφερε ότι οι δυνάμεις του προωθήθηκαν σήμερα στην περιοχή της Μισράτα, έπειτα από συγκρούσεις με πολιτοφύλακες της GNA.

Η πηγή, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Γερμανικό Πρακτορείο, συμπλήρωσε ότι έξι μαχητές του Λιβυκού Εθνικού Στρατού σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις.

«Αιχμαλωτίσαμε έναν αριθμό πολιτοφυλάκων (της GNA)», πρόσθεσε η πηγή χωρίς να αναφερθεί στον βομβαρδισμό της Τρίπολης, που καταγγέλλει η GNA.

Η αναφορά της κυβέρνησης του Σάρατζ γίνεται λίγες ώρες μετά την απαξιωτική δήλωση Ερντογάν για τον Στρατάρχη Χάφταρ, τον οποίο κατηγόρησε για παραβίαση της εκεχειρίας στη Λιβύη.

Από την πλευρά του ο LNA έχει υποστηρίξει ότι οι δυνάμεις του Σάρατζ, συνεπικουρούμενες από την Τουρκία, διαπράττουν εγκλήματα πολέμου, παραβιάζοντας την εκεχειρία.

onalert.gr