Άλλο ένα δράμα με πρωταγωνιστές μετανάστες και τις κυβερνήσεις Ιταλίας και Μάλτας να παίζουν πινγκ πονγκ με το ποιος θα τους διασώσει είναι σε εξέλιξη από σήμερα το πρωί στη Μεσόγειο.

Όπως έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι στα social media «ένα πλοίο με 450 παράτυπους μετανάστες πλέει απ' το πρωί στα ύδατα της Μάλτας, η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη να παρέμβει. Γνωρίζουν στη Μάλτα, οι λαθρέμποροι και οι πιο καλοπροίρετοι σε ολόκληρη την Ιταλία και σε όλο τον κόσμο ότι αυτό το πλοίο δεν μπορεί και δεν πρέπει να φτάσει σε ιταλικό λιμάνι. Το έχουμε ήδη πει, είμαστε κατανοητοί;»

Το μπαλάκι αποκλειστικά στη Μάλτα έριξε και ο υπουργός Μεταφορών της Ιταλίας Ντανίλο Τονινέλι, γράφοντας στο Twitter ότι: «Εδώ και λίγες ώρες ένα πλοίο με 450 άτομα πλέει προς τον νότο της Μάλτας. Σύμφωνα με το ναυτικό δίκαιο, είναι η Μάλτα αυτή που οφείλει να καλέσει τα κατάλληλα σκάφη και να ανοίξει λιμάνι για το πλοίο. Η δική μας ακτοφυλακή μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά, αλλά η Μάλτα πρέπει να κάνει άμεσα το καθήκον της».