Ο Ν.Τραμπ απείλησε για πρώτη φορά με στρατιωτική επέμβαση το Ιράν για την επίθεση με drones στις εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο καθώς η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται κατακόρυφα από το πρωί της Δευτέρας κατά 10% όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Την ευθύνη για την επίθεση έχει αναλάβει η οργάνωση των Χούτι στην Υεμένη, αλλά οι ΗΠΑ θεωρούν ότι την τεχνογνωσία και την καθοδήγηση την πρόσφερε το Ιράν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ με ανάρτησή του στο Twittter άφησε να εννοηθεί ότι η Ουάσινγκτον γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση και θα προβεί σε στρατιωτικές ενέργειες.

«Έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ποιος είναι ο δράστης και είμαστε έτοιμοι και οπλισμένοι ανάλογα με την τελική επιβεβαίωση αλλά περιμένουμε να μας ενημερώσει το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας για το ποιος πιστεύουν αυτοί ότι ήταν ο δράστης της επίθεσης και με ποιους όρους πρέπει να προχωρήσουμε» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ αφήνει υπόνοιες για πιθανό στρατιωτικό πλήγμα των ΗΠΑ κατά του Ιράν.